Itàlia dedica un comiat de tres dies i ple d'homenatges a Raffaella Carrà

S'ha demanat batejar l'auditori de la RAI amb el seu nom i que la llei contra l'homofòbia que s'està tramitant es digui DDL Carrà

2 min
Raffaella Carrà al plató del seu programa 'Carra'mba! Che fortuna!'

BarcelonaEls moltíssims seguidors de la gran estrella i presentadora de televisió italiana Raffaella Carrà podran acomiadar-se d'ella durant els tres dies en què s'han organitzat les exèquies de l'emblemàtica artista, que començaran avui amb un seguici fúnebre i l'obertura de la capella ardent, tal com informa Efe de fonts pròximes a la família. Aquesta tarda un seguici fúnebre sortirà des de la seva casa de Roma, situada al nord de la ciutat, i acabarà a l'Ajuntament de la capital italiana, després de diverses parades en llocs tan emblemàtics com algunes seus de la Ràdio Televisió Italiana (RAI) i el Teatre de les Victòries. Després, a l'Ajuntament, a partir de les 18.00 hores i fins a la mitjanit, s'obrirà la capella ardent, que continuarà durant tota la jornada de dijous perquè els seus familiars, amics i tots els admiradors puguin transmetre-li el seu comiat. El divendres a les 12.00 hores se celebrarà el funeral a l'església de Santa Maria, situada a la Piazza del Campidoglio, on hi ha el consistori romà.

Raffaella Carrà, coneguda per temes com Tuca tuca o Caliente, caliente, va morir dilluns després d'una llarga malaltia de la qual no s'havia volgut informar el gran públic perquè l'estrella no volia preocupar els seus fans, tal com han publicat ja mitjans italians. La sobtada mort de Carrà ha motivat que la presentadora italiana Milly Carlucci i l'autor de lletres de famoses cançons Giulio Rapetti hagin demanat a la televisió pública italiana (RAI) que canviï el nom dels seus estudis de Roma i els posi Raffaella Carrà com a homenatge.

Milly Carlucci

La petició l'ha llançat Carlucci en les últimes hores a les xarxes socials i ja s'ha iniciat una recollida de signatures a favor d'aquesta iniciativa en una coneguda plataforma web. En aquest espai, Raffaella Carrà va gravar alguns dels seus programes més reeixits, com Carràmba! Che sorpresa o Carràmba! Che fortuna. "Estic veient amb emoció Carràmba! Che sorpresa a RAI Uno, i seria bonic canviar el nom l'Auditori RAI del Foro Italico en homenatge a la gran Raffaella Carrà", va comentar a les xarxes socials Carlucci. Rapetti, que també és president de la Societat Italiana d'Autors i Editors (SIAE), va expressar que "no calen gaires paraules per explicar el que ha representat Raffaella Carrà per a la televisió" a Itàlia, segons recullen mitjans italians. "Carrà és una excel·lència absoluta que ha donat prestigi a l'empresa i el nostre país al món. Desitjo que aquesta proposta, sostinguda pels 100.000 associats de SIAE que represento, sigui ben acollida", ha afegit.

D'entre els molts homenatges que està rebent Raffaella Carrà destaca especialment el que la relaciona amb el col·lectiu LGTBIQ+, un grup de persones que sempre la van tenir com a referent. El guionista Enrico Cibelli va reclamar a Twitter reanomenar el projecte de llei contra l'homofòbia, coneguda com DDL Zan i que es debat aquests dies a la Cambra de Diputats italiana, com a DDL Carrà, per la significació de l'artista amb el col·lectiu gai, una proposta que ha rebut molts suports en aquesta xarxa social.

Una de les cançons de Carrà en què més obertament parlava de l'homosexualitat
stats