Alemanya

El Dr. Terminator: Arnold Schwarzenegger ja és doctor 'honoris causa' per una universitat de Berlín

El vicecanceller alemany d'Economia i Acció Climàtica i la directora de la universitat privada Hertie de Berlín han distingit la tasca de l'actor com a defensor del medi ambient

2 min
Arnold Schwarzenegger rep el diploma de doctor per la Universitat Hertie de Berlín

BarcelonaLa universitat privada Hertie School de Berlín ha rebut aquest migdia amb tots els honors el seu nou doctor honoris causa: Arnold Schwarzenegger. L'escola ha triat l'estrella hipertrofiada de Hollywood perquè inspiri els estudiants a "excel·lir" i a ser capaços d'ocupar "espais de lideratge" en governs i càrrecs públics. En l'acte, que ha tingut tots els honors institucionals, també ha participat el ministre d'Economia i Acció Climàtica i vicecanceller d'Alemanya, Robert Habeck, i la directora Cornelia Woll moderant una ronda de preguntes i respostes.

Vint-i-cinc minuts tard i amb quatre guardaespatlles és com ha entrat Schwarzenegger a la universitat privada de Hertie, a Berlín. La gent de la sala s'ha aixecat i ha apuntat amb la càmera del mòbil per immortalitzar una imatge inversemblant: el protagonista de Terminator sent distingit com a doctor honoris causa. La introducció de l'acte l'ha fet la directora del centre, Cornelia Woll, que ha agraït a l'actor que s'hagués desplaçat fins a la universitat en un bany continuo d'elogis. Com si es tractés d'una qüestió d'estat, tot seguit ha estat el torn del vicecanceller alemany d'Economia i Acció Climàtica, Robert Habeck, que ha subratllat la labor de l'actor en el creixement econòmic i la protecció del medi ambient durant la seva etapa com a governador de Califòrnia.

Arnold Schwarzenegger rep el diploma de doctor per la Universitat Hertie de Berlín

"En pantalla alguna vegada va ser Conan, el Destructor, però a la vida real defensa la decència i el compromís", ha afirmat Habeck mentre l'exculturista assegut a primera fila es mantenia estàtic tot i els aplaudiments i les lloances constants. Acabada la part institucional, el vicecanceller i la directora han col·locat l'estola al nou doctor i li han fet entrega del certificat. Lluint un anell en forma de calavera, Schwarzenegger ha fet un discurs motivacional dirigit al centenar d'alumnes que eren a la sala d'actes afirmant que "el món és com un cos que entrenes: com millor cuides la terra, més en forma estarà". Malgrat que l'actor, originari d'Àustria, ha pronunciat unes quantes frases en alemany, l'acte gravat i difós àmpliament per la universitat ha transcorregut gairebé íntegrament en anglès.

Doctor per partida doble

Aquesta no és la primera vegada que se'l distingeix amb aquesta titulació. El 2009, el primer any que l'actor va ocupar el càrrec de governador de Califòrnia, també va rebre el reconeixement d'honoris causa per la Universitat de Califòrnia del Sud. Llavors, davant de 4.000 estudiants l'intèrpret, va reconèixer que malgrat que no té cap carrera universitària, no tenia res en contra de rebre distincions.

stats