Tribunals

Un dels metges acusats per la mort de Matthew Perry es declara culpable

El doctor Mark Chavez ha acceptat els càrrecs davant del tribunal de districte de Los Angeles

Com van ser els últims dies de Matthew Perry? Gent
2 min

BarcelonaLa compareixença dels implicats en la mort de Matthew Perry davant dels jutges comença a aclarir les conseqüències penals d'un cas que va començar gairebé fa un any. Aquest dimecres diferents acusats van comparèixer davant del Tribunal de Districte de Los Angeles per determinar els responsables del decés de l'actor Matthew Perry a causa d'una sobredosi de ketamina, ocorreguda el passat 28 d'octubre al jacuzzi de casa seva.

Mark Chavez, un dels dos metges californians que constaven entre els cinc acusats per la mort de Matthew Perry als 54 anys, s'ha declarat culpable davant del tribunal de districte de Los Angeles. Chavez podria rebre una sentència de fins a 10 anys de presó. Amb la seva declaració de culpabilitat, se suma al ja imputat Kenneth Iwamasa, l'assistent de l'intèrpret, que li va administrar l'última dosi de ketamina i també qui va trobar-se el seu cos mort surant al jacuzzi de casa seva. Iwamasa podria fer front a 15 anys de presó. El tercer acusat que també ha acceptat els càrrecs és Erik Fleming, l'encarregat de fer d'intermediari per al subministrament de l'anestèsic al·lucinogen.

D'altra banda, no han assumit els càrrecs que se'ls imputava el doctor Salvador Plasencia i Jasveen Sangha, que segons les autoritats era la proveïdora de la droga i es coneixia com "la reina de la ketamina". El judici de Plasencia i Sangha es preveu per al mes de març.

El penediment de Mark Chavez

A l'agost, Matt Binninger, advocat de Mark Chavez, va assegurar als periodistes que el seu client estava "fent tot el possible per cooperar, per ajudar en la situació", unes declaracions que podrien explicar per què el doctor va acceptar ahir, dimecres, els càrrecs imputats. A més, el lletrat també va assegurar que el fet que Chavez estigués "increïblement penedit" de la mort de l'actor no es devia només al fet que es tractés d'algú com Perry, sinó perquè "algú que estava intentant buscar un tractament va morir".

stats