Gent 21/04/2022

Els holandesos Viktor&Rolf triomfen en la primera jornada de la Barcelona Bridal Week

Durant la jornada s'han pogut conèixer els dissenys de firmes catalanes com Yolancris o Jesús Peiró

2 min
Un dels dissenys nupcials de Jesús Peiró

BarcelonaEl debut a la Barcelona Bridal Fashion Week dels dissenyadors Viktor Horsting i Rolf Snoeren, duet habitual de l'alta costura i de la 080, ha marcat el retorn a les grans desfilades presencials de la fira de la moda nupcial, un sector que ho confia tot a aquest 2022 i al 2023 per remuntar després de l'aturada pandèmica. Viktor&Rolf s'han estrenat amb una col·lecció titulada Mariage, plena de vestits sofisticats amb detalls d'ornaments florals d'organza de seda fets a mà, cossets i patrons atrevits a les espatlles i escots tant al davant com a l'esquena.

Els motius naturals i la inspiració romàntica són el fil conductor d'una col·lecció en què s'han colat algunes minifaldilles als vestits de núvia, en tall campana, i també dues peces pantaló. En una picada d'ullet al medi ambient, els dissenyadors han explicat que aconsegueixen el "blanc pur" de les seves creacions per a núvia amb teixits amb filaments tencel tm luxe en el to original i sense blanquejar-los, per evitar així la coloració de les peces, que és una de les tècniques més contaminants. Encara que era la primera vegada de la firma a la fira, la primera incursió de Viktor&Rolf al món de la moda nupcial es remunta al 2004, quan van dissenyar el vestit de núvia per a la princesa Mabel van Orange dels Països Baixos.

Una altra de les propostes més atrevides i aclamades del dia ha estat la col·lecció She de Yolancris, que ha donat un toc anys setanta a les seves propostes sense oblidar l'estil boho marca de la casa. A l'acabar la desfilada, el grup de cosidores artesanals que fan els vestits d'alta costura de la firma catalana també han sortit a saludar al públic, que les ha rebut amb aplaudiments després d'admirar el treball de chantilly, volums amb tul i sedes sobre la passarel·la.

Un dels dissenys de Yolancris.

Els encarregats d'obrir la passarel·la instal·lada en un dels pavellons de Fira Barcelona havien estat al matí Jesús Peiró i els dissenys de Merche Segarra per a la veterana firma de tall clàssic nupcial. La col·lecció Ninfas ha insistit en les línies clàssiques de la casa, però apostant pels detalls de volums, brillantor i teles especials amb què la directora creativa s'ha deixat portar pel romanticisme, la natura i la poesia.

Els va seguir la desfilada de núvia dels vuitanta de Marchesa per a Pronovias, la col·laboració amb el gegant nupcial espanyol de la firma novaiorquesa d'alta costura per a núvies. Les models van lluir volums en mànigues, grans llaços als cabells, brodats i escots paraula d'honor, les apostes per al 2023 de Marchesa, la firma d'alta costura de Nova York, per a Pronovias, en el que ja és la segona col·laboració junts.

stats