Doble lluita

Shannen Doherty va aconseguir divorciar-se de Kurt Iswarienko un dia abans de morir

La revista 'People' ha pogut accedir al document judicial firmat per les dues parts poques hores abans que l'actriu morís aquest dissabte causa d'un càncer que patia des de feia 9 anys

2 min
Shannen Doherty en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl fotògraf professional Kurt Iswarienko va ser el tercer i últim marit de la popular actriu Shannen Doherty, morta aquest dissabte després d'una llarga lluita contra el càncer. La parella va casar-se l'octubre del 2011, quatre anys abans que la intèrpret que encarnava Brenda Walsh a Beverly Hills li detectessin un tumor maligne al pit. Els anys posteriors, la parella va seguir assistint a actes públics i Doherty sempre va optar per ser transparent tant a les entrevistes als mitjans com des del seu perfil d'Instagram amb la situació mèdica que vivia. L'abril del 2023 tampoc va dubtar a comunicar als mitjans que havia demanat el divorci a qui havia estat el seu marit durant 11 anys. Tal com ha publicat aquest dilluns la revista People, Iswarienko no va firmar els documents fins al mateix dia que va morir la seva exdona.

La parella va separar-se el gener del 2023 per "diferències irreconciliables", segons va comunicar la representant de l'actriu, Leslie Sloane, després que s'hagués filtrat que Iswarienko, de 49 anys, l'havia enganyat en diferents ocasions. Mentre l'actriu seguia el tractament contra el tumor, va voler formalitzar la separació i l'abril del mateix any va demanar el divorci: "El divorci és l'última cosa que la Shannen volia [...]. Malauradament, creu que no té cap altra opció", va expressar Sloane el 24 d'abril de l'any passat a People. Pocs mesos després, l'actriu d'Embrujadas va anunciar que el càncer de mama s'havia estès fins al cervell. "Estic aterrida", va confessar en aquell moment.

Una lluita en paral·lel

Però la lluita sentimental de l'actriu per divorciar-se del que llavors era el seu marit no va ser fàcil: el fotògraf no volia acceptar les condicions del divorci. La negativa va prolongar-se fins a tal punt que aquest juny, un any i dos mesos després de la primera petició de divorci, l'actriu va exposar al pòdcast Let's talk off camera, de Kelly Ripa, el conflicte d'interessos econòmics en el qual es veia immersa. "No és correcte que al Kurt se li permeti prolongar el nostre divorci amb l'esperança que jo em mori abans que m'hagi de pagar una manutenció mentre continuo viva i que pugui eludir les seves responsabilitats amb qui ha sigut la seva dona durant més d'11 anys".

L'advocada del fotògraf, Katherine Heersema, va rebatre aquestes declaracions al·legant que se li havia ofert un acord l'octubre passat que va declinar. "No és cert que el Kurt estigui esperant que la Shannen mori –va dir la lletrada aquest juny–. Ell desitja el millor per a la Shannen i vol que tots dos puguin deixar aquest cas enrere i tirar endavant", va afirmar Heersema sense acabar d'aclarir el que entenia el seu client per "tirar endavant".

Segons els documents judicials obtinguts per People, l'actriu va signar finalment la renúncia a la manutenció del cònjuge el 12 de juliol, just un dia abans de morir. També va acceptar una "dissolució per defecte o no impugnada" del seu matrimoni, és a dir, que tots dos havien finalitzat mútuament el seu procés de divorci fora dels jutjats. "Les parts han signat un acord per escrit sobre la seva propietat i els seus drets matrimonials o de parella, inclosa la manutenció, l'original del qual s'està presentant o s'ha presentat al tribunal", s'explicita en el document que no va ser firmat per Iswarienko fins al dissabte 13 de juliol, el mateix dia que Doherty va morir, després de nou anys en tractament contra el càncer.

stats