obituari

Marta Chávarri mor als 62 anys per causes desconegudes

La mare d’Álvaro Falcó ha estat trobada sense vida a casa seva

2 min
Una imatge d'arxiu de Marta Chavarri.

BarcelonaDia funest per a la família de Marta Chávarri. La marquesa de Cubas, de 62 anys, ha estat trobada sense vida a les cinc de la matinada a casa seva per la seva assistenta. Tot i que ha avisat ràpidament els equips mèdics, ja era massa tard per revertir la situació. De moment es desconeixen les causes de la mort, però s’espera que l’autòpsia les aclareixi. No consta que patís cap malaltia.

El fet ha agafat per sorpresa tota la família, que ha confirmat la notícia avançada per la revista Pronto. Tot just fa un mes, Chávarri es convertia en àvia, després que el seu únic fill, Álvaro Falcó, tingués la seva primera filla, Philippa, amb Isabelle Junot. L’enllaç de Falcó i Junot el 2021 va aixecar una gran expectació justament per la reaparició pública de Chávarri. A més, el seu consogre és Philippe Junot –el playboy que també va tenir un affaire amb Carolina de Mònaco–, amb qui també va tenir una relació. 

Chávarri tenia 22 anys quan es va casar amb Fernando Falcó, marquès de Cubas, i d’aquesta manera l’any 1982 es convertia en marquesa. D’aquesta relació va néixer el seu únic fill, Álvaro Falcó. Pocs anys després, el 1988, s'anunciava una notícia que va acaparar l'atenció de gran part de la societat de llavors: Falcó i Chávarri es divorciaven després de fer-se pública la infidelitat de la marquesa amb el financer Alberto Cortina. Llavors la separació era un fet inusual i, encara més, en una família aristocràtica vinculada al fervor religiós. Precisament aquesta notícia va ser per a Chávarri l'inici d'una trajectòria vital com a icona de l'alta societat, va acaparar portades i va protagonitzar exclusives de les revistes del cor durant tota la dècada dels noranta. En l'àmbit públic, la seva implicació en esdeveniments socials i activitats filantròpiques també va ser rellevant.

Després d'un accident domèstic que li va provocar lesions a la cara, Chávarri intentava estar allunyada dels focus mediàtics, i l'última vegada que es va deixar veure públicament va ser en el naixement de la seva neta. Fa poques setmanes va dir que se sentia "en un núvol" pel fet de ser àvia. Com era d'esperar, aquesta mateixa tarda de divendres s'ha pogut veure Álvaro Falcó entrant a casa de la seva difunta mare. Falcó, de 39 anys, s'ha quedat ara orfe de mare quan tot just fa tres anys, el seu pare, Fernando Falcó es va contagiar de covid i va morir. A més, pocs mesos abans també moria el seu oncle Carlos Falcó, marquès de Griñón i pare de Tamara Falcó. Justament, l'acabada de casar feia poques hores que havia compartit les primeres fotos del viatge de noces a Sud-àfrica quan es feia pública la notícia de la mort de Marta Chávarri, motiu pel qual és probable que hagi d'interrompre les vacances per dir l'últim adeu a la seva tia política.

stats