Assumptes familiars

La mare de Simone Biles busca fer les paus amb la seva filla i li demana perdó per haver-la abandonat

Shanon Biles ha ofert una entrevista al diari 'Daily Mail' en què ha explicat la relació que voldria tenir amb la campiona olímpica

2 min
Simone Biles amb l'equipació dels Estats Units

BarcelonaLa mare biològica de Simone Biles ha hagut de conformar-se a veure com la seva filla feia història a través de la televisió. Ni un missatge, ni una trucada. Però ara Shannon Biles, la mare de la campiona olímpica de gimnàstica, ha volgut fer públic a través d'una entrevista al Daily Mail publicada aquest dimarts que voldria reprendre el contacte amb la seva filla, a qui va abandonar quan tenia sis anys a causa de l'addicció a les drogues que tant ella com la seva parella tenien.

"Tinc el seu número directe, però no vull ser jo qui li truqui. Vull que sigui ella qui contacti amb mi", diu Shannon Biles, de 52 anys, al Daily Mail. Fa onze anys que espera aquesta trucada i encara no ha arribat. "Ara té 27 anys, està casada i jo voldria formar part de tot això, però l'esperaré. No puc pressionar ningú", afirma des de casa seva a Columbus, a l'estat d'Ohio, a milers de quilòmetres de Texas, on han crescut les seves dues filles petites.

El 2003 Shannon Biles va ser obligada a deixar els seus quatre fills –Ashley, Tevin, Simone i Adria– en adopció. Les filles petites, Simone i Adria, van ser adoptades immediatament pel seu avi patern, Ronald Biles, de 75 anys, i la seva segona dona Nellie Cayetano Biles, mentre que Ashley i Tevin van ser adoptats per la germana de l'avi. Des de llavors, Simone no ha volgut tenir cap mena de contacte amb els seus pares biològics.

"Va ser dur abandonar els meus fills, però ho havia de fer. No estava en condicions de cuidar-los. Encara consumia i [el meu pare] no volia que entrés i sortís de les vides dels meus fills", va admetre. Tot i la distància física i vital que les separa, la mare va organitzar una petita festa al jardí de casa seva per celebrar la victòria de la seva filla després que Biles decidís abandonar els jocs de Tòquio per motius psicològics, segons ha explicat al diari sensacionalista.

Un intent d'acostament dels pares biològics

Pocs dies després que Simone Biles es pengés quatre medalles olímpiques més al coll, la seva mare ha estat categòrica amb la voluntat de refer ponts: "Voldria fer les paus amb la Simone personalment". Mentre espera una resposta de la seva filla, Shannon Biles ha explicat que es manté informada de la vida de la seva filla a través del Ronald, el seu pare i la persona que també ha cuidat la Simone i l'Adria.

A aquesta inesperada petició també s'hi ha sumat, de retruc, la del pare de l'atleta olímpica, Kevin Clemons. Igual que la Shannon, ell també va tenir un problema d'addiccions que el va apartar dels seus fills, però a través de la Shannon també ha volgut fer palès que voldria retrobar-se amb la Simone. "Tots dos la voldríem veure. Parlo amb ell constantment i diu: «Si parles amb la Simone, dona-li el meu número, m'encantaria parlar amb ella», però ni jo mateixa he parlat amb ella, tot el que en sé ho sé pel meu pare".

stats