Habitatge

L''extriunfito' Manu Tenorio amenaça Podem amb accions legals per tractar-lo de "morós"

El cantant assegura que els llogaters de la seva segona residència a Sanlúcar de Barrameda són uns "okupes" que fa mesos que no paguen el lloguer

2 min
Una imatge de Manu Tenorio d'arxiu

BarcelonaManu Tenorio, conegut per haver estat concursant de la primera edició d'Operación Triunfo, està vivint una setmana d'intenses polèmiques. El cantant, que s'ha definit com un home que políticament "no és ni d'esquerres ni de dretes", ha entrat en conflicte amb Podem després d'assegurar que a la seva segona residència de Sanlúcar de Barrameda (Cadis) hi té "inquiokupas" perquè la família que hi viu no li paga el lloguer des de fa un any. Els llogaters asseguren que això no és veritat i defensen que han estat pagant el lloguer mensual a Hisenda per saldar el deute que el cantant té amb les arques públiques. La versió dels inquilins ha rebut el suport de la portaveu de Podem, María Teresa Pérez, que ha titllat l'extriunfito de "morós" i ha demanat a Tenorio que "deixi de donar ales al fals discurs de l'okupació" utilitzant un "altaveu disposat per a la mentida".

Les crítiques de Podem no se li han posat gens bé al cantant sevillà, que ha avançat que està estudiant prendre accions legals contra la formació política. "¿A mi vindran els de Podem a dir-me què és lluitar quan jo m'he deixat la vida treballant, quan la meva germana amb 17 anys ja estava treballant de perruquera, quan jo als 16 estava cantant en casaments i batejos?", s'ha queixat Tenorio a Telecinco.

Els suposats "inquiokupes" de Tenorio i la seva dona, Silvia Casas, fan un relat totalment diferent. En una entrevista al programa d'Antena 3 Y ahora Sonsoles, argumentaven que Hisenda els havia reclamat les quotes del lloguer per fer front al deute milionari que té el cantant sevillà. "Ni som okupes ni hem deixat de pagar. Com li hem de pagar a ell si Hisenda ens demana per carta els diners?", deien els llogaters, que asseguren haver rebut dues cartes del fisc. A més, la família ha contraatacat assenyalant Tenorio i la seva dona com uns mals propietaris que es desentenen de les seves obligacions. En aquest sentit, asseguren que fa mesos que esperen que l'artista arregli el sostre d'un lavabo que va col·lapsar. "Molts mesos després de nosaltres deixar-li de pagar, després de rebre les cartes d'Hisenda, encara tenim el sostre caigut", remarcaven. Per la seva banda, Tenorio assegura que no té cap deute amb Hisenda, sinó que té ajornaments per fer front als seus pagaments.

Tot el conflicte per la segona residència de Sanlúcar de Barrameda va començar arran d'una entrevista de Silvia Casas a El Español en la qual parlava dels problemes amb els seus llogaters. "Són inquiokupes perquè van entrar amb contracte i després van deixar de pagar", deia. "Són una família amb nens i, com que se saben la llei, tenen totes les de guanyar i la resta hem de seguir pagant la hipoteca. I que no et passi pel cap no pagar un mes perquè ves a saber on aniràs a parar. Ningú està protegit davant d'aquestes situacions. Els que som treballadors no ens mereixem això", es lamentava.

Casas té una agència de comunicació especialitzada en salut, moda, bellesa i estil de vida.

stats