Música

L'emotiva (i viral) actuació de Coldplay i Michael J. Fox al festival de Glastonbury

Ajudat d'una cadira de rodes, l'actor de 'Retorn al futur' ha acompanyat la banda britànica en el tema 'Fix you'

2 min
Michael J. Fox i Coldplay

BarcelonaAquest cap de setmana s'ha celebrat al Regne Unit el festival de música de Glastonbury, el més important del país. A banda del cartell ple d'estrelles, una de les tradicions del festival és que els grups i cantants que hi actuen tenen per costum oferir sorpreses als fans en forma de convidats especials. Enguany, una d'aquestes sorpreses ha estat l'aparició al concert de Coldplay de Michael J. Fox, malalt de Parkinson.

L'actuació de Michael J. Fox a Glastonbury

En els bisos de l'actuació de Coldplay, el protagonista de Retorn al futur, que va amb cadira de rodes, s'ha unit a la banda per tocar amb la guitarra Fix you, un dels temes més emotius del grup. Davant de 100.000 fans, que han il·luminat tota l'esplanada dedicada al públic amb polseres de llum, J. Fox ha acompanyat Coldplay en uns dels riffs de la cançó.

"La principal raó per la qual formem part d'un grup de música és perquè vam veure Retorn al futur. Així que gràcies al nostre heroi de per vida i una de les persones més meravelloses de la Terra: Michael J. Fox", ha dit Chris Martin mentre tocava el final de la cançó al piano. Durant l'interludi del tema, Martin ha cantat "Go, Johnny, go, go, go", una referència directa a Retorn al futur, pel·lícula en la qual el personatge de Michael J. Fox, Marty McFly, canta Johnny B Goode, de Chuck Berry, durant el ball de graduació de l'institut dels seus pares.

No és la primera vegada que Fox acompanya Coldplay en un dels seus concerts. El juliol del 2016 va actuar al xou que la banda britànica va oferir al MetLife Stadium de Nova Jersey. Llavors va tocar amb ells Johnny B Goode completa.

Michael J. Fox, de 63 anys, va ser diagnosticat amb Parkinson el 1991, quan només tenia 29 anys. Tot i que després del diagnòstic va continuar treballant durant uns anys -sovint fent papers en què tractava amb humor la seva malaltia-, des del 2020 està retirat de l'actuació, malgrat que a l'abril va assegurar que estava disposat a tornar a actuar si algú li oferia un paper. L'actor ha compartit des de l'inici l'evolució de la seva malaltia, en part com a mètode de conscienciació i per impulsar la recerca. El maig del 2023 va fer un pas més i va estrenar a AppleTV+ el documental La vida de Michael J. Fox, en què repassa la seva trajectòria vital, tant des del vessant personal com professional.

stats