Ruptura

L'amor no ho pot tot: Jennifer Lopez i Ben Affleck es divorcien

La cantant i actriu ha presentat la demanda de divorci als jutjats de Los Angeles

3 min
Jennifer Lopez i Ben Affleck en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés de mesos de rumors, ja és oficial: la història d'amor entre Jennifer Lopez i Ben Affleck s'ha esgotat només dos anys després de casar-se. Els mitjans nord-americans, com ara Variety i la CNN, recullen que aquest dimarts l'actriu i cantant va presentar la demanda de divorci a Los Angeles. En els documents se cita com a data oficial de la separació el 26 d'abril. Ni Jennifer Lopez ni Ben Affleck s'han pronunciat públicament sobre la seva ruptura.

Amb el divorci s'acaba el conte de fades que va començar fa més de 20 anys, quan Jennifer Lopez i Ben Affleck van iniciar una relació que havia d'acabar en casament però que es va estroncar per la pressió mediàtica. Dues dècades després es van retrobar –ja cadascú amb família formada i divorciats de les seves anteriors parelles– i van voler donar-li una segona oportunitat al seu amor. Jennifer Lopez assegurava que l'actor era l'home de la seva vida i així en va voler deixar constància en el seu últim projecte professional, un mastodòntic tríptic que inclou un disc, una pel·lícula musical i un documental (aquests dos últims es poden veure a Amazon) on parla de la seva visió de l'amor.

La parella es va casar per sorpresa fa dos anys a Las Vegas, en una cerimònia íntima. Posteriorment, la parella va organitzar un segon casament, ara ja amb un gran grup de convidats, que va tenir lloc a la casa de Geòrgia de Ben Affleck, la mateixa on tenien previst casar-se la primera vegada que van començar a sortir junts. Aquella festa es va celebrar el 20 d'agost del 2022, just dos anys exactes abans de la presentació de la demanda de divorci. De la cerimònia va transcendir un vídeo en què es podia veure Lopez cantant-li al seu marit. La filtració del contingut va fer enfadar moltíssim la cantant.

Malgrat la doble celebració, la parella no va dedicar temps a fer un contracte prematrimonial; per tant, tots els guanys generats en els últims dos anys de matrimoni són considerats com a propietats comunes. Aquesta falta de concreció sobre la repartició de béns fa temps que obliga l'exparella a haver de passar llargues estones amb els corresponents advocats per tal d'acordar les liquidacions financeres, unes converses que, segons ha informat TMZ, "fa mesos que s'allarguen i sembla que cada vegada estan més a prop d'arribar a un acord".

En les últimes setmanes, diversos mitjans ja havien avançat que la relació estava totalment trencada, malgrat que aquest estiu s'ha pogut veure Jennifer Lopez amb els fills de Ben Affleck fent diverses activitats. Llavors, fonts properes al matrimoni asseguraven que els acords del divorci ja estaven "consensuats des de fa un mes", però s'han estat esperant fins ara per trobar un moment adequat per fer-ho públic.

Abans havien de gestionar els assumptes immobiliaris. Ja fa dos mesos que la parella va començar a posar fil a l'agulla a una vida per separat posant a la venda per 55 milions d'euros la mansió que van comprar el 2023. A principis d'agost, concretament el dia del seu 55è aniversari, quan la cantant havia organitzat una festa de celebració inspirada en Els Bridgerton, es va anunciar que Affleck havia comprat una nova mansió al barri de Pacific Palisades per 18,7 milions d'euros. Aquest gest, que tot fa pensar que estava meticulosament calculat, va ser "com una punyalada al cor" per a JLo, tal com han informat fonts properes a la cantant. D'altra banda, la del Bronx va decidir vendre's l'apartament de quatre habitacions de Nova York, una transacció que li ha suposat 21 milions d'euros més al compte bancari.

Un any complicat per a JLo

Tot i l'emoció per l'estrena del triple projecte mastodòntic per fer un cant a l'amor, el 2024 ha sigut un any difícil per a la cantant: ha acabat divorciant-se de qui teòricament era l'amor de la seva vida i ha cancel·lat la gira del nou disc. "Estic desconsolada i devastada perquè us he decebut", va escriure la primera setmana de juny des de la seva newsletter als seus seguidors. Llavors no va revelar els motius de l'anul·lació de la gira, que tampoc estava resultant ser un èxit de vendes.

Aquest és el primer divorci entre Jennifer Lopez i Ben Affleck, però no la primera ruptura. La primera vegada que la parella es va veure junta va ser el 2002, quan la cantant encara no s'havia divorciat del ballarí Cris Judd. Abans Lopez havia estat casada amb Ojani Noa. El 2003, un any després de començar la relació i amb unes quantes cançons d'amor dedicades, van prometre's, però quatre dies abans del que havia de ser un gran enllaç van decidir ajornar-lo. Un any després trencaven definitivament la relació. Temps després van decidir donar-se una segona oportunitat i el maig del 2022 van casar-se.

stats