Hollywood

El germà de Julia Roberts demana disculpes a l'actriu per haver-se atribuït els mèrits de la seva carrera

Eric Roberts ha publicat unes memòries en què lamenta haver menystingut l'èxit de la seva germana petita

2 min
Eric i Júlia Roberts

BarcelonaEl germà gran de Julia Roberts, el també actor Eric Roberts, està en ple procés de redempció. Després d'anys de menystenir el talent de la seva germana i assegurar que tot el que havia aconseguit era gràcies a ell, l'intèrpret s'ha disculpat públicament a través de les memòries que acaba de publicar. A Runaway train: or the story of my life so far, Roberts, de 68 anys, intenta fer les paus amb la seva famosíssima germana, guanyadora d'un Oscar per Erin Brockovich. No és l'únic membre de la família amb qui s'intenta reconciliar: en el llibre també demana perdó a la seva filla, Emma Roberts, que també és actriu i té una molt bona relació amb la seva tieta. L'actor va perdre la custòdia de la seva única filla quan es va separar de la mare, Kim Cunningham.

Eric Roberts va començar la seva carrera d'actor anys abans que la seva germana, amb qui es porta gairebé una dècada. Amb 17 anys es va traslladar a Nova York i va encadenar diversos bons papers, fins a aconseguir una nominació a l'Oscar a millor actor de repartiment per Runaway train l'any 1985. Aquell mateix any la seva germana Julia es va traslladar a Nova York per obrir-se camí com a actriu. Mentre la fama d'ella creixia, la del seu germà, llavors addicte a la cocaïna, disminuïa fins a ser gairebé residual. En diverses ocasions Eric Robert s'ha atribuït el triomf cinematogràfic de la seva germana petita. "Si no fos per mi, ni Julia Roberts ni Emma Roberts existirien. Estic molt orgullós que tothom sàpiga que jo hi era abans, perquè durant molt temps jo era el més conegut. Jo vaig ser el primer a aconseguir una nominació als Globus d'Or i als Oscars i n'estic orgullós", va dir el 2018 en una entrevista amb Vanity Fair.

Després d'aquella rebequeria, ara Eric Roberts, que acaba de fitxar com a concursant del reality de ball Dancing with the stars, vol acostar posicions amb les seves familiars. "Espero que la Julia accepti aquesta disculpa pública. El que vaig dir va ser una estupidesa", reconeix en el llibre.

La mala relació d'Eric Roberts amb les seves germanes –a banda de Julia Roberts en té dues més, Lisa Roberts i Nancy Motes– i amb la seva filla Emma és una de les conseqüències del seu consum de substàncies, segons ha explicat ell mateix. L'actor assegura que la relació amb la protagonista de Pretty woman es va deteriorar quan ella va decidir donar suport a Cunningham en la batalla legal per aconseguir la custòdia de l'Emma, que ara té 33 anys. Amb el pas del temps, Eric Roberts admet que la decisió de la seva germana va ser la correcta perquè ell no estava preparat per fer-se càrrec de la criatura a causa de la seva addicció a la cocaïna.

"Suposo que la resta de la meva vida continuaré sent el germà de la Julia i el pare de l'Emma. M'agradaria prendre-m'ho bé, apartar-me amb orgull i elegància. Aquest és un dels motius per escriure el llibre", diu a les seves memòries. A principis d'any, abans de publicar el llibre, Eric Roberts va confessar al pòdcast Still here Hollywood que a la seva germana no li agrada que parli d'ella. "Estimo la meva germana, però no puc parlar d'ella. Ella no vol que ho faci", remarcava.

stats