Malaltia

Elle Macpherson renuncia a la quimioteràpia per al càncer de mama que pateix tot i l'advertència de 32 metges

La model ha explicat que pateix un càncer de mama des de fa set anys al seu llibre autobiogràfic 'Elle'

2 min
Elle Macpherson l'estiu de 2024

BarcelonaLa supermodel australiana Elle Macpherson ha anunciat al seu llibre de memòries que fa set anys que té càncer. En contra del que li han recomanat 32 metges, la que als anys 90 va ser nomenada "el cos" ha decidit renunciar a qualsevol tractament de quimioteràpia per seguir un tractament "holístic", fora de qualsevol paràmetre científic. Així ho ha afirmat a l'edició australiana de la revista Woman's Weekly.

La febrada de les estrelles de Hollywood per deixar per escrit la seva vida i miracles també ha arribat a la top Elle Macpherson, que aquest dilluns ha publicat la seva biografia amb Penguin Books. Entre les 384 pàgines, Macpherson fa una revelació clau: fa set anys que té càncer. El mateix dia del llançament del llibre, la revista Woman's Weekly va publicar una entrevista a qui havia estat una de les models més cobejades als anys 90 per promocionar les memòries. "Va ser un xoc, va ser inesperat, va ser confús, va ser desencoratjador en molts sentits, i realment em va donar l'oportunitat d'aprofundir en el meu sentit interior per trobar una solució que funcionés per a mi", va explicar a la periodista Sophie Tedmanson.

Aquesta solució que esmenta la primera supermodel australiana, de 60 anys, va ser renegar dels 32 metges que li havien recomanat fer quimioteràpia pel tractament del tumor. "Per a mi va ser un meravellós exercici d'escoltar-me a mi mateixa, de creure en mi i creure amb la naturalesa del meu cos i el curs de l'acció del que he decidit", diu Macpherson, que conclou que ha optat per seguir un tractament "intuïtiu, honest i holístic".

A més d'explicar aquesta decisió personal, l'australiana també aprofita l'espai de l'entrevista per "animar els altres a seguir les decisions del seu cor", malgrat que la defensa de mètodes holístics està mancada de qualsevol evidència científica. Aquesta decisió no va ser vista amb bons ulls per diferents membres de la seva família, com un dels seus fills i el seu marit, que va qualificar la decisió "d'extrema", malgrat donar-li suport en la seva decisió.

El càncer de mama és un dels tumors malignes més freqüents entre les dones de tot el món; concretament, una de cada vuit dones en patirà al llarg de la seva vida, si bé els homes també poden tenir-ne. En els últims anys, gràcies als programes de cribatge i a la millora dels tractaments, la taxa de supervivència a cinc anys de les pacients diagnosticades únicament amb càncer de mama és de més del 99%, segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

stats