Sensacionalisme
Gent Famosos 07/10/2022

La causa judicial que ha fet unir Liz Hurley, el príncep Enric i Elton John

Diferents bufets d'advocats treballen per a aquestes celebritats del Regne Unit en denúncies contra l'editora del 'Daily Mail'

2 min
‘The Sun’ indemnitza Elton John  per difamació

BarcelonaEl músic britànic Elton John i el príncep Enric, fill petit del rei Carles III d'Anglaterra, figuren entre els sis personatges públics que han iniciat accions legals contra l'empresa editora del tabloide Daily Mail per suposades violacions de la seva privacitat. Els denunciants asseguren que Associated Newspapers va instal·lar dispositius d'escolta a les seves cases i vehicles, va contractar investigadors privats i va pagar policies per obtenir informacions exclusives, segons un comunicat enviat als mitjans pel bufet d'advocats Hamlins. "Resulta evident que amb relació a aquests individus els suposats delictes que hem detallat representen la punta de l'iceberg i que moltes altres persones innocents continuen sent víctimes seves sense saber-ho", diu la firma d'advocats, que representa Enric i també l'actriu Sadie Frost. Elton John i el seu marit, David Furnish; l'actriu Liz Hurley, i la baronessa Doreen Lawrence estan representats pel bufet Gunnercooke.

Un portaveu d'Associated Newspapers nega "completament i sense ambigüitats" les "absurdes difamacions" del procés judicial, que els demandants han portat al Tribunal Superior de Londres. El portaveu de l'empresa sosté que la denúncia intenta "arrossegar les capçaleres del Mail a l'escàndol de les punxades telefòniques" amb "articles que tenen més de 30 anys", fent referència al mediàtic procés judicial que viure el desaparegut News of the World per acusacions semblants.

L'actriu Elizabeth Hurley

Al juliol el príncep Enric ja va guanyar un procés judicial interposat contra Associated Newspapers, en què un jutge va determinar que un article sobre ell al Daily Mail era difamatori. Els tribunals també van donar la raó a principis d'any a la seva dona, la duquessa de Sussex, Meghan, que havia denunciat el mateix diari per haver publicat correspondència personal sense el seu consentiment. Actualment, Meghan Markle i el príncep Enric viuen a Califòrnia, en bona part per allunyar-se del Regne Unit, on consideren que la premsa sensacionalista els afecta negativament. Sobretot en el cas d'Enric, que sempre ha culpat l'assetjament de la premsa de la mort de la seva mare, la princesa Diana de Gal·les.

Meghan i Enric abans d'abandonar la família reial britànica.
stats