Cabaret Pop

Elon Musk, trànsfob amb la seva pròpia filla: "El meu fill Xavier va ser assassinat pel virus 'woke'"

L'home més ric del món ha atacat a la seva filla Vivian amb unes declaracions a un mitjà nord-americà alineat amb les tesis de Donald Trump

3 min
El magnat Elon Musk amb l’expresident Donald Trump.

BarcelonaSi Bertín Osborne aparegués vestit de torero a 13TV per criticar el feminisme mentre es menja una pota de pernil a mossos no resultaria més reaccionari del que ha estat Elon Musk en la seva darrera entrevista a Daily Wire, en la qual ha demostrat un posicionament conservador tan dogmàtic que fins i tot l'ha portat a atropellar la seva pròpia filla. L'home més ric del món ha aprofitat una entrevista concedida al mencionat mitjà –fundat per Ben Shapiro i Jeremy Boreing, i des del qual es defensen cada dia posicionaments conspiranoics i ultraconservadors– per proclamar la seva ideologia malgrat que amb això ataqués directament l'existència de la seva filla Vivian, la més gran dels 11 que té vius després que el seu primogènit morís el 2002 al cap de 10 setmanes d'haver nascut.

En l'entrevista, feta per un controvertit psicòleg dels EUA anomenat Jordan Peterson, Musk ha carregat contra els drets del col·lectiu LGBTIQ+ en general i contra els de les persones trans en particular. Ha argumentat que va ser "enganyat" quan va permetre que la seva filla gran, que abans de fer la transició s'anomenava Xavier, comencés un tractament amb bloquejadors de la pubertat. De fet, ell vincula el consum de la nena d'aquests bloquejadors amb la posterior transició, que l'ha portat a la seva actual identitat, Vivian Jenna Wilson, en la qual ha adoptat el cognom de soltera de la seva mare per no tenir ja cap mena de relació amb el pare. Musk assegura que no se li va explicar correctament què implicaven realment aquests medicaments i que, a més, els experts li van dir que la seva filla es podria suïcidar si no els hi permetien, cosa que ell dona a entendre que va ser una exageració que li van dir només per pressionar-lo perquè permetés que li administressin els medicaments.

No content amb aquestes acusacions als professionals als quals ell va portar la seva filla, Musk també ha aprofitat la conversa amb el psicòleg per mofar-se del concepte deadnaming, que fan servir les persones trans per assenyalar aquelles persones que malintencionadament es refereixen a ells i elles amb el seu nom previ a la transició. "Vaig perdre el meu fill, bàsicament. En diuen deadnaming per algun motiu: perquè el teu fill és mort", ha afirmat l'empresari. I per si tot això no fos prou, tancava el seu deliri trànsfob amb la frase que més indignació ha aixecat: "El meu fill Xavier està mort, assassinat pel virus woke". Aquesta frase, que assenyala davant de tot el món la seva filla –que té tot just vint anys i que vol ser anònima, ja que mai ha parlat del tema en públic–, resulta especialment dura, ja no per la falta d'empatia amb el col·lectiu LGBTIQ+, sinó per la seva falta d'empatia amb la seva pròpia filla, a la qual ha posat insensiblement en segon lloc quan li ha tocat triar entre el benestar mental d'ella o defensar els dogmes sobre el gènere d'ell.

Per què ho fa?

Davant d'un posicionament tan agressiu resulten creïbles dues possibles motivacions. La primera és que Musk sigui una persona profundament tradicionalista i religiosa que no pot concebre el procés inherent a la transició que fa una persona transsexual. La segona opció és que per interessos comercials vulgui portar els milers de nord-americans que sempre fan cas a un magnat com ell cap a les tesis de Donald Trump perquè el votin al novembre. És evident que a Musk li anirien encara millor els negocis si guanyés les eleccions un neoliberal com Trump. És per això que potser l'empresari ha pensat que pagava la pena passar per sobre de la seva pròpia filla per afavorir el discurs de Trump, al qual no podia donar suport públicament de manera versemblant amb una filla trans que hagués fet la transició amb el seu suport. Ara que ja s'ha espolsat les culpes d'haver estat woke, Musk podrà seguir inflant mediàticament l'ideari de Trump, en qui ha dipositat moltes esperances. Per exemple, perquè la regulació de la intel·ligència artificial si ell guanya quedarà per a molt més endavant, cosa que per als negocis de Musk i els seus aliats deu sonar a glòria.

Si bé se li poden fer moltes crítiques com a pare després del que ha dit, a Musk no se li pot negar la transparència. Va dir el cap de setmana passat que donarà 45 milions de dòlars al mes per a la campanya de Trump i ja ha començat a fer gestions per arrossegar els grans magnats de Silicon Valley cap al líder republicà. Tant de bo Musk tingués el mateix talent per criar fills que per fer créixer empreses.

stats