Gent 15/03/2022

Dolly Parton renuncia a formar part del Saló de la Fama del Rock and Roll i diu que ho deixa per més endavant

L'artista, de 76 anys, té previst fer un disc d'aquest gènere, cosa que sempre li ha recomanat el seu marit

2 min
Dolly Parton, Grammy honorífic

BarcelonaDolly Parton és una de les figures més estimades del món de la música als Estats Units. És per això que, als 76 anys, la cantant tenia moltes possibilitats d'entrar a formar part del prestigiós Saló de la Fama del Rock and Roll, ja que aquest any hi estava nominada al costat d'una quinzena més d'artistes. Tot i això, la diva del country ha fet saber a través d'un comunicat a les xarxes socials que no se sent mereixedora d'aquesta distinció perquè no ha dedicat la seva carrera a aquest gènere musical. Tot i això, la de Tennessee ha assegurat que si en un futur és possible tornar-hi a concursar li agradaria tornar-ho a provar perquè actualment està preparant el llançament del seu pròxim treball, que és un àlbum centrat exclusivament, i precisament, en el rock and roll. “Encara que em sento afalagada per la nominació, no sento que m'hagi guanyat aquest dret. No vull que els vots es divideixin per culpa meva”, ha escrit a Instagram, i afegeix que desitja "molta sort" als altres participants i demana comprensió a l'organització.

La cantant, que després de 67 anys d'activitat continua treballant, ha explicat a les seves xarxes que la decisió de fer un disc de rock ha estat motivada pel seu marit, Carl Dean, un empresari "fan del rock and roll" amb qui estan junts des que ella tenia 18 anys. Al juliol Parton va reproduir actualitzada la portada del Playboy que ella havia protagonitzat fa 43 anys per donar-li al seu marit com a regal d'aniversari.

Després de la renúncia de Parton, la resta dels candidats tenen més possibilitats d'accedir al Saló de la Fama, un dels més rellevants de la indústria musical. Entre la llista d'aspirants d'aquest any, que esperen rebre el suport popular que cal per entrar-hi, hi ha Duran Duran i Eminem, que tampoc no han dedicat la seva carrera al rock però que no han renunciat a la nominació.

Parton, que s'ha convertit en trending topic després de l'anunci, ha estat aplaudida pels fans del rock, que consideren molt coherent la seva decisió. L'artista, autora de temes tan rellevants de la música popular com Here you come again o I will always love you, va ser notícia durant la pandèmia per haver donat un milió de dòlars a la Universitat de Vanderbilt, a Nashville, que va contribuir a desenvolupar la vacuna del laboratori Moderna. L'artista, que també és compositora, escriptora i actriu, ha estat nominada dos cops als Oscar i cinc als Globus d'Or i té set premis Grammy.

stats