Concurs de bellesa

La confusió de Miss Catalunya al respondre sobre la 'notabilitat' en lloc de la 'natalitat' d'Espanya

El discurs de Lara Doval, de 21 anys, al concurs de Miss Univers Espanya ha generat un gran rebombori a les xarxes socials

2 min
Lara Doval a la fotografia del concurs de Miss Univers Espanya

BarcelonaL'onada de visites que acumula el fragment de vídeo en què apareix Lara Doval responent a la pregunta de cultura general del jurat de Miss Univers Espanya està arrossegant tota mena d'opinions. Durant el concurs de bellesa celebrat l'11 de setembre a Guía de Isora, a Tenerife, la representant de Catalunya va aparèixer a l'escenari per respondre a les preguntes del jurat, en un exercici en què s'inclouen debats per justificar la capacitat intel·lectual de les participants. De totes les qüestions que es podien posar damunt de la taula, el jurat va decidir preguntar sobre "el descens de la natalitat a Espanya" a les candidates a reina de la bellesa, unes dones que són sexualitzades pels seus atributs físics i a les quals també es reclamen inquietuds intel·lectuals. Aquesta prova va deixar en evidència Doval, que no va entendre bé la pregunta i va donar una resposta que va sorprendre tothom.

"El tema de la reducció de la notabilitat d'Espanya està afectant fortament la nostra societat. És una cosa que ens fa patir, i és una cosa contra la qual hem de lluitar. Però també és una cosa que ens pot ajudar a contribuir a millorar com a planeta i com a societat", va respondre Doval, de 21 anys, després de confondre natalitat per notabilitat. Davant l'evident confusió, el jurat, format majoritàriament per homes, no va dir res, i la candidata va protagonitzar un episodi de mig minut que es va fer molt llarg.

L'escena s'ha fet viral a les xarxes: ja acumula milers de reproduccions en diferents perfils de TikTok i ha originat una gran diversitat d'opinions. La intervenció de la catalana, que no es va classificar per competir a Miss Univers, ha incentivat un linxament públic a la candidata, qui, gairebé una setmana després de la celebració del certamen, segueix patint burles i comentaris que posen en dubte la seva capacitat intel·lectual. D'altra banda, la situació també ha subratllat la dinàmica del concurs, que a més de fer desfilar les participants amb banyador, fer-les ballar i fer-les dur vestits de gala, han de seleccionar a sorts un sobre en què s'inclou una tema sobre el qual hauran de fer un parlament improvisat en menys de 30 segons.

stats