Moda
Gent 29/09/2022

Cher, el fitxatge estrella de la darrera desfilada de Balmain

La icònica cantant i actriu, de 76 anys, va ser l'elegida per Olivier Rousteing per tancar la desfilada tardor-hivern 2023 de la llegendària firma Balmain

2 min
Cher tanca la desfilada de Balmain de la mà d'Olivier Rousteing

BarcelonaLa maison Balmain va tornar a decantar-se aquest dimecres a la nit per un concorregut xou per mostrar la seva col·lecció primavera-estiu 2023, en què va comptar fins i tot amb l'artista Cher per tancar una passarel·la plena de vestits de talls asimètrics i sensuals obertures. El dissenyador Olivier Rousteing, una de les estrelles del disseny francès i nen consentit de la moda francesa, va celebrar el que va ser el seu tercer festival, substituint així les més convencionals desfilades a porta tancada per macroesdeveniments als quals més d'un miler d'admiradors poden acudir-hi tan sols fent cua o aconseguir una entrada a internet.

Aquesta vegada, va tenir lloc a l'estadi Jean Bouin, al costat del Parc dels Prínceps del París Saint-Germain, on el començament de la desfilada es va endarrerir una hora i l'espectacle va durar més de trenta minuts. Es van poder veure un centenar d'estilismes entre els quals van predominar els colors terra, les siluetes allargades, els talls drapejats i les peces ajustades al cos, amb malles, teles trenades, pell brocada i amb estructures en volums 3D. Unes plataformes altíssimes eren el calçat que Balmain vol convertir en la propera peça estrella de la seva firma, cosa que ja han fet recentment Versace o Prada.

L'espectacle va arrencar amb una projecció de Cher, però, per a sorpresa dels espectadors, no es tractava simplement d'una imatge digital: la icònica cantant, de 76 anys, va saltar a la passarel·la al final del xou per clausurar la desfilada de la mà del mateix Rousteing. Després de l'èxit del documental sobre el dissenyador, L'orfe prodigi, que es pot veure a Netflix, la marca que va contractar el jove modista amb només 25 anys mostra més d'una dècada després que la confiança envers el seu creador segueix intacta. Tant és així, que la personalització de la firma –fundada originalment per Pierre Balmain el 1945– al voltant de la figura de Rousteing es consolida amb cada col·lecció.

Recentment, Rousteing va demostrar en l'última col·lecció d'alta costura de Jean-Paul Gaultier, que li va confiar la creació de tota la línia, les seves altes capacitats per a la creació però també per a la venda i promoció. Balmain s'endinsarà pròximament en altres negocis, ja que la firma ha anunciat aquesta setmana que s'ha aliat amb Estée Lauder per crear la primera línia de bellesa de luxe.

Cher tanca la desfilada de Balmain de la mà d'Olivier Rousteing.
stats