Gent 31/03/2022

Cate Blanchett serà l'homenatjada d'enguany als Premis Charles Chaplin

L'artista, de 52 anys, rebrà aquest guardó amb el qual han estat premiades altres grans figures del cinema com Hitchcock i Fellini

2 min
Cate Blanchett

BarcelonaL'actriu australiana Cate Blanchett serà aquest any l'homenatjada pels Premis Chaplin, que reparteix la institució novaiorquesa dedicada al cinema Film at Lincoln Center. A Blanchett, de 52 anys, la defineixen com "una actriu internacionalment reconeguda, productora, directora artística, humanitària i compromesa amb la comunitat artística", tal com recull el comunicat distribuït per l'organització per presentar la gala de premis d'aquest 25 d'abril, l'esdeveniment benèfic més important de l'any organitzat pel centre.

"La carrera de Blanchett inclou actuacions extraordinàries en pel·lícules que van des de petites produccions independents fins a films de grans estudis amb alguns dels directors més famosos del nostre temps. És un privilegi dedicar-li una vetllada de celebració i afegir un altre homenatge als seus molt i molt merescuts premis", ha dit la directora del centre, Lesli Klainberg. La cerimònia d'aquest any estarà conduïda per l'actor Bradley Cooper, que acaba de protagonitzar amb Blanchett el film El callejón de las almas perdidas, de Guillermo del Toro, i pel director Todd Haynes (que l'ha dirigit en dues pel·lícules), que moderarà una conversa amb Blanchett prèvia a l'entrega del premi.

L'anterior edició dels Premis Chaplin, fundats el 1972, es va veure afectada pel covid-19, i l'edició del 2020 es va celebrar finalment el setembre de 2021. Llavors el premiat va ser el director Spike Lee, conegut pel seu cinema políticament compromès. Les entrades per assistir a la gala costen entre 250 i 750 dòlars, i tota la recaptació es destinarà a “donar suport a l'art i la indústria del cinema”, segons l'organització.

Altres guardonats amb el premi des del 1972 han sigut el mateix Charles Chaplin, Alfred Hitchcock, Morgan Freeman, Billy Wilder, Federico Fellini, Elizabeth Taylor, Martin Scorsese, Bette Davis, Diane Keaton, Meryl Streep, Helen Mirren o Tom Hanks.

stats