Un enllaç mediàtic

El casament de Roger Montañola reuneix un ventall de polítics exconvergents

Santi Vila i Marta Pascal hi coincideixen amb cares del PSC i del PP i personalitats del món empresarial i cultural català

2 min
Roger Montañola

BarcelonaQue el primer anunci del casament de Roger Montañola i Cristina Díaz Alamà el fes Pilar Rahola des del seu perfil d'Instagram ja donava força pistes de com seria l'enllaç entre l'excandidat del PDECat i l'advocada. "Una despedida d'ordre", deia Montañola al vídeo publicat per la tertuliana al mes de juliol, on es veia el nuvi i els seus amics celebrant el futur enllaç a la terrassa d'un bar de Cadaqués. Efectivament, el casament no només va congregar polítics de l'entorn de Montañola, amb diputats de Convergència i del PDCat, sinó també d'altres grups polítics com el PSC i el PP, a més de personalitats destacades del món empresarial i cultural.

L'enllaç dels dos amics d'infància va tenir lloc a la masia Can Ribas de Montbui divendres passat, envoltats de 300 persones que van mudar-se per assistir a un dels casaments catalans més mediàtics de l'any. Per començar la jornada, la núvia –consellera delegada de JDA, el despatx d'advocats familiar– va entrar ballant amb ulleres de sol a conjunt amb el seu pare, de qui anava de bracet, mentre de fons sonava Don't stop me now, segons ha avançat Vanitatis. Al final del passadís format pels convidats l'esperava Montañola, que va introduir-se a la política amb 16 anys després que Josep Sánchez Llibre, el propietari de la discoteca on treballava, el convencés per començar a militar al seu partit. Tant va ser així que Montañola es va convertir en el diputat més jove del Parlament en representació d'Unió de Joves i d'Unió Democràtica.

A la cerimònia, que va complir els clixés marcats per la tradició, també es van poder viure moments més distesos i informals, com quan la parella va agafar el micròfon per deixar-se anar –ordenadament– a l'hora de cantar cançons com Elephant love medley. A més, també van compartir la passió musical amb els pares corresponents, que van agafar les guitarres per seguir el petit concert familiar protagonitzat pels nuvis.

Els convidats de la vella Convergència

A més de l'alegria de l'enllaç matrimonial, molts dels convidats van estar contents de retrobar-se després d'anys compartint butaca al Parlament. Entre ells hi havia diferents parlamentaris de l'entorn de l'antiga CiU, des d'Unió Democràtica fins a Junts i passant pel PDECat, el partit del qual Montañola va ser candidat a les eleccions generals del 2023, com ara Santi Vila, Marta Pascal i Jordi Xuclà, tots antics militants de Convergència i Unió que van plegar arran del procés independentista; David Bonvehí, del PDECat; Miquel Buch, exconseller d'Interior, i Victòria Alsina, exconsellera d'Exteriors.

Però no només hi havia polítics exconvergents, també van assistir al casament Montserrat Nebrera, ex del PP, i diferents socialistes, com Rocío Martínez-Sampere, que també és membre de la Fundació Felipe González; la consellera d'Economia, Alícia Romero, i l'exdelegada del Govern i tinent d'alcalde de Barcelona Eugènia Gay. També van ser testimonis de l'enllaç el president del Museu Europeu d'Art Modern, Jordi Díaz; la propietària de la firma de moda Antonio Miró, Andrea Arquero; el fill de l'expresident de la CEOE Johnny Rossell, i Andrés Soldevila, de la família propietària de l'Hotel Majestic, com detalla Vanitatis.

stats