Multitudinari comiat a Camilo Sesto
Al costat del fèretre s'hi ha col·locat un piano de cua i una fotografia de l'artista d'Alcoi
BarcelonaAmb els versos “Has tornat, Melina, alça les teves mans cap a Déu” entonats per multitud de fans entrava dilluns al matí el fèretre de Camilo Sesto a la seu de la SGAE, ubicada al Palau de Longoria de Madrid. Allà es va celebrar la capella ardent del cantant alcoià, mort diumenge als 72 anys després d’una prolífica carrera amb més de 100 milions d’àlbums venuts.
Polítics, personalitats de la música i molts fans van passar pel comiat de l’artista, que avui serà enterrat al seu Alcoi natal. El ministre de Cultura, José Guirao, va ser un dels primers a mostrar els seus respectes a Sesto, que estava amb el taüt tancat i acompanyat per un piano de cua negre amb una gran foto d’ell al costat. El polític va qualificar el cantant de “mite de la cançó melòdica espanyola” que havia “sobreviscut als canvis generacionals”. Guirao també va dir que “la seva música ha perviscut en les generacions joves”.
El ministre va destacar que Camilo Sesto va ser “un grandíssim compositor i cantant que va fer, per l’època, coses extraordinàries com el muntatge de Jesucristo Superstar ”, amb el qual “va tenir algun problema amb la dictadura”. Del món de la política també hi va anar la delegada de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Madrid, la popular Andrea Levy, que va assegurar que “no s’apagarà la flama” de les cançons de Sesto, a qui Madrid deu, “en part, ser la capital dels musicals”.
L’actriu dominicana Ángela Carrasco, que el 1975 va representar Maria Magdalena a Jesucristo Superstar, va ser una de les presències més rellevants, ja que des del musical els unia una forta amistat. Carrasco va explicar que plegats solien recordar les seves vides i riure’s de les coses que els havien passat junts. “La veritat és que això no m’ho esperava, perquè fa 15 dies vaig estar dinant amb ell i rient molt durant l’enregistrament d’un programa en què es recordava Jesucristo Superstar ”, explicava l’artista, que assenyalava que aquell muntatge “va ser una gesta, i ell va ser un valent fent-lo”. Del món de la música hi va anar també el compositor Luis Cobos, Marta Sánchez, amb qui havia fet un duet, Marián Conde i Encarnita Polo.
En total, segons Efe, més de mil persones es van anar a acomiadar de l’artista alcoià, al qual l’Ajuntament d’aquesta localitat alacantina ja ha anunciat que vol dedicar un museu. Persones que havien dormit en autobusos procedents de tot Espanya per ser-hi ben d’hora, fans amb els discos firmats i fotos amb Sesto eren perfils comuns a la llarga cua que es va formar. Entre aquestes persones destacava un fan complet, anomenat Camilo i amb un tatuatge al dorsal que incloïa tant una imatge de l’artista com la lletra de Perdóname.