Gent22/10/2021

Billy Porter critica la portada que va protagonitzar Harry Styles amb un vestit llarg per a 'Vogue'

L'actor assegura que per a ell aquesta qüestió és "política", ja que l'elegit va ser un home blanc i cisheterosexual

BarcelonaLa portada que el cantant Harry Styles va protagonitzar per a Vogue el desembre del 2020 encara porta cua. Mentre tota una sèrie de persones es van dedicar a aplaudir-la acríticament perquè creien que obria camí, molts d'altres van considerar que era oportunista. L'últim a posicionar-se sobre aquesta qüestió ha sigut l'actor Billy Porter, que és dels que estan descontents amb la coberta que Vogue va publicar el desembre de l'any passat. Porter, tot un referent per al col·lectiu LGTBIQ+, que ha posat de manifest en moltes ocasions l'arbitrarietat de la roba assignada als homes i a les dones, considera que la decisió de la revista és "política".

En una entrevista amb The Times, Porter ha posat el focus en el fet que l'escollit per ser el primer home en solitari a la portada de Vogue sigui un home cishetero blanc i no algú que, com ell, s'ha maquillat i posat vestits i faldilles des de fa anys en la seva vida diària i en catifes vermelles. "Vaig crear la conversa sobre la moda no binària per als homes, però Vogue va triar Harry Styles, un home blanc heterosexual, per sortir amb un vestit a la portada per primera vegada", assenyala l'actor, de 52 anys, que afegeix: "Això és política, per a mi. Aquesta és la meva vida".

Cargando
No hay anuncios

Porter, que afirma que no vol criticar Styles, se centra més en la decisió de la cèlebre revista. "Vaig haver de lluitar tota la meva vida per arribar al dia en què pogués fer servir un vestit per als Oscars i no acabar assassinat a trets", afirma el coprotagonista de La Ventafocs i la sèrie Pose. "No pretenc atacar Harry Styles, però de debò voleu prendre'l com a referència? Aquest debat a ell no li importa, només ho fa perquè és el que li toca", afirma l'actor. "Sento que la indústria de la moda m'ha acceptat perquè ha de fer-ho", reflexiona, i lamenta la falta de convenciment d'aquesta acceptació. "El patriarcat és masculí, per això els vestits de jaqueta es consideren forts i tot el que és femení resulta feble. Estava fart d'aquest punt de vista, i sabia que gràcies a la meva plataforma el podria desafiar", conclou l'artista.

Cargando
No hay anuncios