Fenomen musical

Aquesta és la milionada que s'ha embutxacat (amb 37 anys de retard) la cantant Kate Bush gràcies a 'Stranger things'

Arran de sortir a la sèrie, la seva cançó del 1985 'Running up that hill' és la primera a totes les xarxes socials i ha arribat al número 1 del Regne Unit

Barcelona37 anys després del seu llançament, la cançó Running up that hill ha arribat al número 1 del Regne Unit, una posició a la qual mai va arribar en el seu moment. De fet, Kate Bush, l'autora i cantant d'aquest hit,només va assolir el número més alt de la llista d'èxits en una ocasió i això va passar fa 44 anys i va ser amb la cançó Wuthering heights. El que ho ha canviat tot ha sigut que la cançó Running up that hill fos inclosa en la quarta temporada de la sèrie de Netflix Stranger things, on actua com a salvavides de la Max, interpretada per l'actriu Sadie Sink, quan l'assetja el dimoni Vecna. Arran d'aquí, les reproduccions de la cançó a Spotify s'han disparat i és la banda sonora d'una enorme quantitat de publicacions a les xarxes socials, on la generació Z s'ha abocat massivament fent vídeos de TikTok o també reels a Instagram.

Cargando
No hay anuncios

Davant d'aquest panorama, Bush és a hores d'ara una de les entrevistades més buscades, ja que la seva opinió sobre tot el que està passant resulta altament interessant. L'artista, de 63 anys, ha decidit parlar sobre el fenomen a BBC Radio, on ha acudit després de deu anys apartada del mercat musical durant els quals no ha llançat cap nou disc ni cançó. “Però és realment impactant, no? Vull dir, tothom s'ha tornat boig”, deia Bush al programa radiofònic Women's hour sobre el que ha passat amb la seva veterana cançó. Bush ha aprofitat l'entrevista per desgranar el significat amb el qual la va escriure i interpretar en el seu moment: “M'agrada molt que la gent escolti una cançó i la interpreti com vulgui. Però va ser originalment escrita com un intercanvi de postures entre un home i una dona. Només per sentir com era estar a l'altra banda”. De fet, això queda clar amb la lletra, que en un fragment diu: "And if I only could / I'd make a deal with God / And I'd get him to swap our places". "Si pogués, faria un pacte amb Déu perquè ens intercanviéssim els llocs", en català.

Bush també explica que el títol de la cançó en origen havia de ser diferent. “Es deia A deal with God [Un pacte amb Déu]. Crec que estaven preocupats, la companyia discogràfica, que no es reproduiria a la ràdio”, diu Bush sobre el fet que portés aquest títol, que al final no va triomfar. “Que la gent sentís que era un títol sensible” creu que els feia patir i, per aquest motiu, van optar per Running up that hill.

Cargando
No hay anuncios

Del que no ha parlat Bush en l'entrevista és del fet que s'ha convertit en la dona de més edat en tota la història del Regne Unit a arribar al número 1 de la llista d'èxits musicals ni de la generosa quantitat que s'ha embutxacat arran d'aquest èxit sobtat, que podria ser ben bé un pacte amb Déu fet l'any 1985 per seduir una generació que no sabia ni que existia. La seva cançó, que ha desbancat ni més ni menys que artistes de la talla de Harry Styles, porta 372.000 reproduccions a Spotify i això, altres negocis a banda, li hauria reportat ni més ni menys que al voltant dels 2,3 milions de dòlars en royalties. Segons la CBS News, aquesta quantitat no deixarà de créixer perquè el tema segueix imparable i aquesta xifra aportada arriba només fins al 23 de juny. A més, la quantitat anirà majoritàriament a mans de Bush, que és propietària de les seves cançons.