Jocs Olímpics

Els altres anells dels Jocs Olímpics: allau de peticions de mà entre medalles

Durant les dues setmanes de la competició esportiva diferents parelles olímpiques han aprofitat per segellar la seva relació a la ciutat de l'amor

3 min
L'atleta francesa Alice Finot demanant matrimoni a la seva parella després de la competició atlètica als Jocs Olímpics de París

BarcelonaLes anelles olímpiques de París no han sigut els únics anells que s'han vist durant els Jocs del 2024. Inspirats per l'anomenada ciutat de l'amor o per l'eufòria de ser partícips de la cita esportiva, diferents atletes han aprofitat els Jocs Olímpics per prometre's amb la seva parella. Alguns d'ells han compartit el procés de competició plegats en la mateixa disciplina, altres són una parella olímpica però d'esports diferents i també hi ha qui ha aprofitat la victòria d'una competició per córrer a la graderia a prometre's amb el xicot que assistia com a públic.

Una de les parelles més properes i que ha acabat amb un happy end ha sigut la formada pels esportistes del CAR Sant Cugat David Vega i Noemí Romero, que a part de parella sentimental, han competit en la categoria de gimnàstica al trampolí. Vega, de 25 anys, en la categoria masculina, i Romero, de 23, en la femenina. Després d'acabar el campionat, en què cap dels dos va passar a la final, i en ple directe del canal Teledeporte, Vega va prendre la paraula rodejat dels seus familiars.

"Hem fet història junts, però jo vull seguir fent història amb tu", tot seguit, va agenollar-se davant de la seva xicota i, mentre els familiars dels joves aplaudien, Romero va abraçar qui ja era el seu promès. "Que em caso!", va cridar a càmera l'atleta olímpica, a qui aparentment no va semblar que importés la pressió d'estar en ple directe d'una de les cadenes espanyoles amb més audiència durant els Jocs.

La francesa establerta a Vigo Alice Finot va tenir clar quina era la celebració després de batre el rècord europeu dels 3.000 metres obstacles. Després de travessar asmada la línia de meta, va córrer una nova cursa d'obstacles fins a arribar a les graderies, on un amic seu va donar-li una petita bossa de plàstic. Amb esforços, va treure un pin que duia escrit "L'amor és a París", i va ser la corredora qui es va agenollar davant del seu xicot, Bruno Martínez Bargiel, per demanar-li matrimoni.

La petició de matrimoni formava part d'una juguesca que ella mateixa s'havia fet en secret: "Si acabo en menys de nou minuts, sent el número nou el meu número de la sort i fent nou anys que estic amb la meva parella, li demanaré de casar-nos". L'esportista, de 33 anys, va acabar la fita amb 8:58 minuts. Dit i fet: va complir la juguesca, que va ser gravada en directe per les televisions internacionals i observada per tot l'estadi d'atletisme.

Un dels més ràpids de tots va ser el jugador de bàsquet de l'Argentina Pablo Simonet, que no es va voler esperar a començar la competició per demanar el compromís a la seva xicota, Pilar Campoy, que també participava en els Jocs Olímpics per la selecció argentina, però a la disciplina d'hoquei sobre herba. El moment escollit per Simonet va ser durant una passejada per la Vila Olímpica que va organitzar la selecció argentina amb tots els seus atletes nacionals. Mentre els esportistes es posaven en grup per fer-se una foto a la vora del Sena, el jugador de bàsquet va sortir del grup i va plantar-se davant de Campoy, que va respondre amb un sí i una gran abraçada. Malgrat no tenir la pressió televisiva, l'escena també va ser pública i enregistrada per la persona que havia de fer la foto i, molt probablement, estava avisada de la declaració d'amor.

Però no tots els anells que s'han ofert han arribat a bon port. Igual que Simonet, l'italià Gianmarco Tamberi –que va guanyar l'or al salt d'alçada–, també va es va afanyar a segellar la seva relació amb Chiara Bontempi. Va fer-ho durant la desfilada dels equips nacionals amb barca pel Sena. Però, entre la remor de l'embarcació i la pluja que va caure durant la inauguració, l'anell va acabar al riu. "Em va relliscar del dit, el vaig seguir amb la vista mentre rebotava dins del vaixell fins que va caure a l'aigua", va explicar en un text al seu Instagram. Però Tamberi ho va veure com una clara senyal que els enviava Cupido: "Si havia de perdre l'anell en algun lloc, no em puc imaginar un lloc millor. Romandrà per sempre al fons del riu de la ciutat de l'amor".

Huang Yaqiong, la jugadora que competia en els dobles mixtos de bàdminton per la Xina, va emportar-se l'or de la medalla olímpica i l'anell que la seva parella, Liu Yuchen, li va regalar. Malgrat que la parella de la campiona també és jugador olímpic de bàdminton, no van competir com a parella al terreny de joc, ja que Yuchen competia en els dobles masculins. Així i tot, quan la seva xicota ja duia la medalla d'or penjada al coll, el també jugador de bàdminton va sortir de la zona d'aficionats per agenollar-se davant la seva parella.

stats