Cóppulo, a les nits de Catalunya Ràdio

Empar Moliner conduirà una tertúlia en el nou ‘Catalunya migdia’, que presentarà Òscar Fernández

àlex Gutiérrez
i àlex Gutiérrez

BarcelonaGraella desbloquejada. En els pròxims dies es tancaran els contractes de la nova temporada, però ja hi ha els acords necessaris per dissenyar la programació que tindrà Catalunya Ràdio el curs que ve. Una de les novetats més rellevants és el trasllat de Sílvia Cóppulo a les nits. La periodista, que mantenia un pols amb la direcció per seguir al capdavant del programa dels migdies La vida, ha acceptat finalment anar a les nits. A l’espera d’acabar de negociar les condicions, la proposta és assumir la franja de 10 a 11 de la nit per fer una tertúlia d’actualitat, dins del Catalunya vespre que seguirà presentant Kilian Sebrià, enguany de 9 a 11 de la nit.

El Catalunya migdia també canviarà. Òscar Fernández rellevarà Neus Bonet i guanyarà una hora, ja que s’allargarà fins a les quatre. La segona meitat estarà conduïda per Empar Moliner i serà una tertúlia provocadora (que, de fet, coincidirà amb la franja en què s’emetia L’oracle, primer amb Xavier Graset i l’últim any amb Xavi Freixes).

Cargando
No hay anuncios

Bonet seguirà formant part de l’equip d’informatius de la casa, mentre que Freixas salta de la graella regular i passa només a festius intersetmanals. De fet, haurà estat només un any a L’oracle, sense que hagi remuntat l’audiència del programa. En l’últim EGM va obtenir 42.000 oients, 17.000 menys dels que va rebre Graset, un any enrere.

També canviarà la franja d’1 a 2 del migdia: Mariola Dinarès, actual segona veu d’El suplement, prepara un nou programa.

Cargando
No hay anuncios

A més, Catalunya Ràdio enllesteix també el fitxatge de Roger de Gràcia per a la temporada que ve. El comunicador fa setmanes que treballa en un projecte que s’emetrà de 4 a 7 de la tarda. El nom no està decidit, però un dels que té més números, segons ha pogut saber aquest diari, és Estat de Gràcia.

El nou programa serà un magazín, on es parlarà d’actualitat en un to amable i distès. No serà un espai humorístic, tot i que hi haurà una mirada desacomplexada sobre els fets del dia. Roger de Gràcia ja havia treballat a Catalunya Ràdio, tot i que se’l coneix més per la seva faceta televisiva i programes com Caçadors de paraules i Bocamoll.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta és la proposta amb què Catalunya Ràdio vol combatre un imbatible de la ràdio: Toni Clapés, que ha renovat només per un any -com és tradició- amb RAC1. De moment, l’avantatge de la privada és inapel·lable. El Versió RAC1 a l’últim EGM va obtenir 214.000 oients, en comparació amb els 67.000 de La tribu.

Totes aquestes incorporacions se sumen a la dels periodistes esportius Jordi Costa i Sònia Gelmà, que, tal com va avançar l’ARA, Catalunya Ràdio ha fitxat procedents de RAC1 amb l’encàrrec que assumeixin la franja de 7 a 9 del vespre. Faran així la competència a Albert Om, que finalment es va decidir per l’emissora del Grupo Godó després que el projecte que negociava amb la direcció de Catalunya Ràdio no prosperés perquè va quedar encallat al consell de govern de la Corporació.

Cargando
No hay anuncios

De fet, la pau entre la direcció de la ràdio i el consell de govern es va aconseguir tot just fa dos dimarts, en una reunió al departament d’Economia -avançada també per aquest diari-, en què es va aprovar una dotació extraordinària pròxima als 10 milions d’euros. Els diners estan pensats per fer front a despeses sobrevingudes -com el retorn del 5% del sou retallat-, però en la lletra no escrita de l’acord hi ha que el consell de govern aixequi el bloqueig de facto que havia imposat a la direcció de l’emissora.