Truita oberta d'esqueixada de bacallà i albergínia
El cuiner Albert Marimon, del restaurant La Cava, de Tàrrega, explica com preparar-la a casa
31/07/2022
1 min
Ingredients per a una truita per compartir
- 3 ous ecològics
- 80 g de bacallà esqueixat i dessalat
- 1 albergínia blanca de ratlles petita
- 1 raig d’aigua d’anxoves
- 1 cullerada de mel
- Oli de gira-sol
- Sal
Elaboració
- Renteu l’albergínia, traieu-ne la part verda, el peduncle, i emboliqueu-la amb paper transparent.
- Coeu-la durant tres minuts seguits a màxima potència al microones.
- Traieu-la, deixeu-la refredar i peleu-la.
- Talleu-la en quatre trossos llargs i filetegeu-los a talls verticals (com si fos un sashimi de peix). Regueu-los amb aigua d’anxoves i deseu-los a la nevera.
- Bateu els ous amb un pensament de sal. Poseu-los en una paella antiadherent amb un raig d’oli de gira-sol a foc a màxima potència. Si teniu una paella destinada per a truites, millor.
- Deixeu que es cogui una mica i no l’enrotlleu. Passeu-la directament al plat on la presentareu.
- Poseu-hi per sobre el bacallà esqueixat i dessalat i l’albergínia adobada amb el suc de les anxoves, i acabeu el plat posant-hi una cullerada de mel per sobre.
Consell
La truita permet totes les variacions que vulgueu. Hi podeu afegir daus de tomàquet i prunes clàudies, si pot ser de les àcides. Si no teniu bacallà esqueixat, el podeu substituir per bonítol, tallat a daus, amanit amb llimona o bé saltejat a la paella, vigilant que no quedi molt cuit. Si no teniu un pot d’anxoves per fer-ne servir l’aigua, podeu substituir aquest ingredient per un raig de soja.
Aquesta recepta és ideal per fer-la i menjar-la al moment, perquè és una truita oberta. Perd consistència i qualitat organolèptica desada a la nevera. Per això és important que compteu les quantitats exactes per menjar-la en un únic àpat.