Truita d'enciam, la recepta del cuiner Joan Roca
El cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, explica com preparar a casa una recepta senzilla i saborosa alhora
27/08/2022
1 min
Ingredients per a 4 persones
- 8 ous de granja
- Fulles verdes d’enciam
- 4 grans d’all
- Sal
- Oli d’oliva verge
Elaboració
- Per començar, bateu els vuit ous en un bol amb un pensament de sal. Feu-ho enèrgicament amb l’ajut d’una forquilla.
- Un cop els tingueu ben batuts, reserveu-los.
- Renteu les fulles d’enciam, extraieu-ne la possible terra que hi pugui haver. Tot seguit escorreu-les bé, i talleu-les en tires primes.
- Un cop fet, talleu els grans d’alls en làmines primes.
- Salteu-les en una paella on haureu tirat prèviament un raig d’oli d’oliva verge. Feu-ho a foc viu. Els hi heu de coure, però no torrar en cap cas.
- Un cop els alls hagin adquirit un to daurat, afegiu-hi les fulles d’enciam preparades, i deixeu-les-hi coure un moment. No s’hi han de coure perquè no han de perdre el color verd.
- Tireu-hi els ous batuts, i feu la truita al punt de cocció que més us agradi, sucosa o cuita, o mig de cada una de les maneres.
- Serviu-la de seguida abans no es refredi.
Consell
És una truita que és recomanable menjar-la calenta i acompanyar-la de llesques de pa amb oli d’oliva verge extra, sucades amb tomàquet.
La truita d’enciam és una proposta per capgirar un plat molt casolà, tradicional i saborós, que consisteix en truita francesa amb un acompanyament d’enciam. Per acabar, el plat és millor menjar-lo al moment i no deixar-lo per l’endemà, perquè podria perdre la seva textura. Per això poseu-hi només dos ous per cada persona que n'hagi de menjar. Si sou dos, feu una truita amb quatre ous. Si sou sis a taula, dotze.