Tomàquets naturals i semisecs amb cogombre, meló i fonoll amb Àlex Carrera i Cristina Feliu
El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès explica com preparar una amanida refrescant
22/08/2021
2 min
El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès, Àlex Carrera, juntament amb la cap de sala, Cristina Feliu, ensenyen a preparar l'amanida a casa.
Ingredients per a 4 persones
Per al tomàquet xerri
- 20 tomàquets xerri
- 1 g de sal
- 0,4 g de sucre
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’oliva verge extra
- Feu una incisió petita als tomàquets. Escaldeu-los uns segons en una olla amb aigua bullent.
- Refredeu-los i tot seguit peleu-los.
- Reserveu-ne 10 per al final de la recepta.
- Ajunteu els 10 tomàquets restants amb la sal, el sucre, la farigola i el romaní. Deshidrateu-los, aquests últims, al forn durant una hora a 90°.
- Retireu-los i reserveu-los submergits en oli d’oliva verge extra amb l’alfàbrega fresca.
—
Per a les làmines de cogombre en vinagre
- 100 g d’aigua
- 30 g de sucre
- 25 g de vinagre de poma
- 1 cogombre
- Barregeu l’aigua amb el sucre, i feu-ho bullir. Refredeu-ho i afegiu-hi el vinagre de poma. Talleu el cogombre en làmines. Reserveu-lo dues hores en la barreja de vinagre.
—
Per a l’aigua de pell de cogombre
Amb les restes de pell de cogombre, feu-ne un liquat i saleu-les al vostre gust.
—
Per a les boles de meló
- 1 meló
- Amb una cullera de fer boles, feu pilotetes de meló. Reserveu-les.
—
Per al gel de fonoll
- 30 g de fonoll fresc
- 300 g d’aigua
- 4 g d’agar-agar
- Poseu en una cassola aigua a bullir. Escaldeu-hi el fonoll durant 10 segons. Refredeu-lo en aigua i gel.
- Tot seguit, barregeu el fonoll escaldat i fred amb 300 g d’aigua mineral, tritureu-ho i coleu-ho.
- Porteu-ho a ebullició amb l’agar-agar i gelifiqueu-ho a la nevera. Finalment, tritureu-ho, coleu-ho i reserveu-ho en una mànega pastissera.
—
Per al muntatge final
- Cristalls de sal
- Finalment, al plat, col·loqueu els tomàquets xerri naturals i els semisecs, i saleu-los amb cristalls de sal. Al costat, les làmines de cogombre, l’aigua de cogombre, les boles de meló i el gel de fonoll.