Tomàquets naturals i semisecs amb cogombre, meló i fonoll amb Àlex Carrera i Cristina Feliu

El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès explica com preparar una amanida refrescant

Amanida de tomàquets xerri amb boles de meló

El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès, Àlex Carrera, juntament amb la cap de sala, Cristina Feliu, ensenyen a preparar l'amanida a casa.

El cuiner Àlex Carrera i la cap de sala Cristina Feliu.

Ingredients per a 4 persones

Per al tomàquet xerri

  • 20 tomàquets xerri
  • 1 g de sal
  • 0,4 g de sucre
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • Fulles d’alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Feu una incisió petita als tomàquets. Escaldeu-los uns segons en una olla amb aigua bullent.
  • Refredeu-los i tot seguit peleu-los.
  • Reserveu-ne 10 per al final de la recepta.
  • Ajunteu els 10 tomàquets restants amb la sal, el sucre, la farigola i el romaní. Deshidrateu-los, aquests últims, al forn durant una hora a 90°.
  • Retireu-los i reserveu-los submergits en oli d’oliva verge extra amb l’alfàbrega fresca.

Per a les làmines de cogombre en vinagre

  • 100 g d’aigua
  • 30 g de sucre
  • 25 g de vinagre de poma
  • 1 cogombre
  • Barregeu l’aigua amb el sucre, i feu-ho bullir. Refredeu-ho i afegiu-hi el vinagre de poma. Talleu el cogombre en làmines. Reserveu-lo dues hores en la barreja de vinagre.

Per a l’aigua de pell de cogombre

Amb les restes de pell de cogombre, feu-ne un liquat i saleu-les al vostre gust.

Per a les boles de meló

  • 1 meló
  • Amb una cullera de fer boles, feu pilotetes de meló. Reserveu-les.

Per al gel de fonoll

  • 30 g de fonoll fresc
  • 300 g d’aigua
  • 4 g d’agar-agar
  • Poseu en una cassola aigua a bullir. Escaldeu-hi el fonoll durant 10 segons. Refredeu-lo en aigua i gel.
  • Tot seguit, barregeu el fonoll escaldat i fred amb 300 g d’aigua mineral, tritureu-ho i coleu-ho.
  • Porteu-ho a ebullició amb l’agar-agar i gelifiqueu-ho a la nevera. Finalment, tritureu-ho, coleu-ho i reserveu-ho en una mànega pastissera.

Per al muntatge final

  • Cristalls de sal
  • Finalment, al plat, col·loqueu els tomàquets xerri naturals i els semisecs, i saleu-los amb cristalls de sal. Al costat, les làmines de cogombre, l’aigua de cogombre, les boles de meló i el gel de fonoll.

Bon profit!

 

stats