El plat del dia
Ara Estiu22/08/2021
Tomàquets naturals i semisecs amb cogombre, meló i fonoll amb Àlex Carrera i Cristina Feliu
El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès explica com preparar una amanida refrescant
El cuiner del restaurant L'Aliança d'Anglès, Àlex Carrera, juntament amb la cap de sala, Cristina Feliu, ensenyen a preparar l'amanida a casa.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
Per al tomàquet xerri
- 20 tomàquets xerri
- 1 g de sal
- 0,4 g de sucre
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- Fulles d’alfàbrega
- Oli d’oliva verge extra
- Feu una incisió petita als tomàquets. Escaldeu-los uns segons en una olla amb aigua bullent.
- Refredeu-los i tot seguit peleu-los.
- Reserveu-ne 10 per al final de la recepta.
- Ajunteu els 10 tomàquets restants amb la sal, el sucre, la farigola i el romaní. Deshidrateu-los, aquests últims, al forn durant una hora a 90°.
- Retireu-los i reserveu-los submergits en oli d’oliva verge extra amb l’alfàbrega fresca.
Cargando
No hay anuncios
—
Per a les làmines de cogombre en vinagre
- 100 g d’aigua
- 30 g de sucre
- 25 g de vinagre de poma
- 1 cogombre
- Barregeu l’aigua amb el sucre, i feu-ho bullir. Refredeu-ho i afegiu-hi el vinagre de poma. Talleu el cogombre en làmines. Reserveu-lo dues hores en la barreja de vinagre.
Cargando
No hay anuncios
—
Per a l’aigua de pell de cogombre
Amb les restes de pell de cogombre, feu-ne un liquat i saleu-les al vostre gust.
Cargando
No hay anuncios
—
Per a les boles de meló
- 1 meló
- Amb una cullera de fer boles, feu pilotetes de meló. Reserveu-les.
Cargando
No hay anuncios
—
Per al gel de fonoll
- 30 g de fonoll fresc
- 300 g d’aigua
- 4 g d’agar-agar
- Poseu en una cassola aigua a bullir. Escaldeu-hi el fonoll durant 10 segons. Refredeu-lo en aigua i gel.
- Tot seguit, barregeu el fonoll escaldat i fred amb 300 g d’aigua mineral, tritureu-ho i coleu-ho.
- Porteu-ho a ebullició amb l’agar-agar i gelifiqueu-ho a la nevera. Finalment, tritureu-ho, coleu-ho i reserveu-ho en una mànega pastissera.
Cargando
No hay anuncios
—
Per al muntatge final
- Cristalls de sal
- Finalment, al plat, col·loqueu els tomàquets xerri naturals i els semisecs, i saleu-los amb cristalls de sal. Al costat, les làmines de cogombre, l’aigua de cogombre, les boles de meló i el gel de fonoll.
Cargando
No hay anuncios