L'estiu al plat
Ara Estiu21/08/2022
Tàrtar de gamba panxuda de Vilanova
El cuiner de L'Arrosseria de Cunit, Andreu Ruiz, explica com preparar-lo a casa perquè sigui fet i menjat
Ingredients per a 1 persona
- 120 g de cua de gamba blanca pelada
- 5 g de tàperes picades
- 5 g de cogombre envinagrat
- 5 g de ceba tendra picada
- 5 g d’anxova picada
- 4 gotes de tabasco
- 3 gotes de brandi
- 1 rovell d’ou
- Oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada petita de mostassa antiga
- Sal
- Pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Guarniment opcional
- Pètals de flors comestibles
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu fent una emulsió a mà entre l’ou i l’oli d’oliva verge. Feu-ho en un bol mitjà, que pugueu ficar dins d’un bol més gros, on tindreu a la base gel picat. Si feu aquest truc, comprovareu que la barreja dels dos ingredients és més ràpida. Us ha de quedar com una maionesa.
- Un cop aconseguit, afegiu-hi el tabasco, el brandi, el cogombre (tallat petit), les tàperes (també tallades), les anxoves (a trossos petits) i la ceba tendra (també a trossets). Barregeu-ho.
- Hi faltarà el toc de mostassa antiga, que ha de ser una punteta petita.
- Peleu les gambes i quedeu-vos amb les cues, que tallareu per la meitat, com en filets. Reserveu-ne els caps.
- Afegiu les gambes a la barreja preparada.
- Extraieu els coralls dels caps d’unes quantes gambes i mescleu-los, en cru, amb la barreja.
- Rectifiqueu de sal i pebre. I ja estarà. Si en teniu, com a guarniment hi podeu posar al capdamunt pètals de flors comestibles.
Cargando
No hay anuncios
Consell
Les gambes no cal congelar-les prèviament per fer aquest plat, que és en cru, perquè el marisc no corre perill d’anisakis.
Cargando
No hay anuncios
La recepta ha de ser preparada i menjada al moment perquè conté ou cru; per tant, no la deseu per a un altre dia ni tampoc la deixeu gaires hores a temperatura ambient. Tan bon punt la feu, us la mengeu. A l’estiu tota precaució amb els ous és poca. De fet, si voleu comprovar que els ous són frescos, quan feu servir el que necessiteu per a la recepta sacsegeu-lo a prop de l’orella. Si el soroll que fa l’ou és lleuger, com un cling-cling, voldrà dir que està en bon estat.