Sípia a la bruta

El cuiner Fermí Puig, del restaurant homònim del carrer de Balmes de Barcelona, explica com preparar el ranxo a casa

Sípia a la bruta

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de sípia fresca de qualitat
  • 2 cebes grosses
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cabeça d’alls
  • 3 fulles de llorer
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 dl de vi blanc
  • 1/4 l d’oli d’oliva verge
  • Julivert
  • Sal i pebre negre

Elaboració

  1. Netegeu la sípia, i talleu-la a daus. Reserveu-ne la melsa, neta.
  2. Talleu les cebes de forma grollera. Penseu que el plat rep el qualificatiu “a la bruta” per aquest tall.
  3. Talleu els pebrots, el verd i el vermell, a daus, tal com si anéssiu a fer una samfaina.
  4. Talleu la cabeça d’alls per la meitat.
  5. Dels tomàquets, traieu-ne les llavors, i trossegeu-los.
  6. Un cop preparats els ingredients, col·loqueu-los tots junts en una cassola juntament amb un raig d’oli d’oliva verge i el vi blanc.
  7. Tapeu la cassola, i coeu-ho a foc lent. És difícil dir el temps aproximat que necessitareu, perquè el tipus de foc fa variar-ho, però el cas és que heu d’anar comprovant que tots els ingredients estiguin cuits.
  8. Mentre espereu, piqueu la melsa, que la teníeu reservada, i el julivert.
  9. Quan comproveu que el ranxo està preparat, que potser hi queda un minut, tireu-hi la melsa i el julivert.
  10. Remeneu-ho, rectifiqueu-ho de sal i pebre i apagueu el foc.
Fermí Puig

Consell

Com a bon guisat, la sípia a la bruta serà més bona feta i menjada l’endemà, així que és un plat ideal per preparar la nit abans de passar un matí a la platja o fent una excursió. Quan us la vulgueu menjar, engegueu el foc uns minuts i ja la tindreu preparada. Aquest plat l’heu de menjar acompanyat d’un bon pa, amb molla de les bones, que pugueu sucar per anar recollint tots els sabors dels ingredients amalgamats.

stats