El plat del dia
Ara Estiu27/07/2021
Sardines amb escabetx amb Valentí Mongay
El cuiner del restaurant La Salseta de Sitges explica com preparar-les a casa
El cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta de Sitges, explica com preparar a casa sardines en escabetx, un plat ideal per deixar-lo a punt al vespre i menjar-lo l'endemà.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 24 sardines
- 1 ceba de Figueres
- 1 cabeça d’alls
- 2 pastanagues
- 1 fulla de llorer
- 1 manat petit de farigola
- 2 cullerades de pebre dolç
- Vinagre de vi blanc
- Oli d’oliva verge extra
- Farina
- Sal
- Pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Saleu les sardines, prèviament netes, és a dir sense escates i sense les tripes.
- Tot seguit, enfarineu-les.
- Aneu-les fregint lleugerament en una paella amb oli d’oliva verge extra.
- A mesura que les tingueu fregides, reserveu-les fora de la paella, i col·loqueu-les en un recipient de vidre, alineades.
- Abaixeu la intensitat del foc de la paella. Si la farina ha quedat enganxada a la paella, coleu l'oli, i torneu a tirar-hi un raig d’oli d’oliva verge extra.
- Poseu-hi la ceba, tallada en juliana. Afegiu-hi també les pastanagues pelades i tallades a rodelles.
- Col·loqueu-hi també la cabeça d’alls sense pelar, però partida per la meitat, horitzontalment (no la talleu per la banda de les arrels). Tot plegat ha de coure deu minuts a foc mitjà.
- Al cap dels deu minuts, afegiu-hi els aromàtics, és a dir el pebre, el llorer i les fulles de farigola. Coeu-ho cinc minuts.
- Passats aquests últims minuts, afegiu-hi el vinagre i el pebre dolç. Deixeu-ho cinc minuts més. I després apagueu el foc.
- Aboqueu-ho tot damunt de les sardines.
- Deseu-ho fora de la nevera durant vuit hores.
Cargando
No hay anuncios
Nota
Si us en sobren en l'àpat per a les quals les havíeu reservat, podeu guardar-les a la nevera.
Cargando
No hay anuncios