Rubiols farcits d'espinacs

L'autora del blog de Menorca Tiberis, Rosa Rotger, explica com preparar-los a casa

Rubiols (o crestes) farcits d'espinacs

Ingredients per a 24 rubiols

Per a la massa

  • ½ got d’oli d’oliva suau
  • ½ got de vi blanc
  • Sal
  • 500 g de farina
  • 1 ou (per pintar els rubiols)

Per al farcit

  • 200 g d’espinacs frescos
  • 2 llaunes petites de tonyina en oli d’oliva
  • 1 ceba mitjana
  • 2 ous durs
  • 3 cullerades de salsa de tomàquet casolana
  • Oli d’oliva suau
  • Sal

Elaboració

  1. Comenceu fent el farcit, perquè així serà fred quan tingueu la massa feta.
  2. Bulliu dos litres d’aigua amb sal. Aboqueu-hi els espinacs, nets, i escaldeu-los durant un minut. Apagueu el foc. Escorreu-los.
  3. En una paella poseu-hi un raig d’oli i escalfeu-lo. Tireu-hi ceba, tallada, i sofregiu-la amb una mica de sal fins que sigui transparent.
  4. Un cop feta, apagueu el foc i afegiu-hi els espinacs, els ous durs i picats, la tonyina, escorreguda, i la salsa de tomàquet. Barregeu-ho bé i rectifiqueu de sal.
  5. Reserveu-ho i mentrestant feu la massa.
  6. Per preparar la massa, barregeu els ingredients líquids, saleu-los i aneu-hi tirant farina fins que n’obtingueu una massa lligada, manipulable i que us permeti fer els rubiols (crestes) sense que siguin ni massa durs ni massa tous. Deixeu-ho reposar durant mitja hora.
  7. Agafeu una porció de la pasta, esteneu-la amb l’ajut d’un corró, perquè quedi fina, i poseu-hi una mica de farcit en un costat. Tapeu el farcit amb la pasta, segelleu-ho amb el dit o amb una forquilla i talleu-ho amb un motlle per donar-hi forma de rubiol.
  8. Feu el mateix procés amb tots els rubiols.
  9. Pinteu-los amb un ou batut fent servir un pinzell de cuina.
  10. Col·loqueu-los a la safata del forn, prèviament escalfat a 180° durant vint minuts, fins que agafin color daurat.
  11. Traieu-los del forn, deixeu-los refredar i ja estarà.
La bloguera de Menorca Rosa Rotger

Consell de reaprofitament

Si us ha sobrat massa, podeu aprofitar-la per fer una coca. Esteneu-la damunt del taulell, que haureu enfarinat prèviament, i poseu-hi per sobre els ingredients que més us agradin o els sobrants que tingueu.

Bon profit!

 

 

stats