L'estiu al plat
Ara Estiu30/07/2022
Rubiols farcits d'espinacs
L'autora del blog de Menorca Tiberis, Rosa Rotger, explica com preparar-los a casa
Ingredients per a 24 rubiols
Per a la massa
- ½ got d’oli d’oliva suau
- ½ got de vi blanc
- Sal
- 500 g de farina
- 1 ou (per pintar els rubiols)
Cargando
No hay anuncios
Per al farcit
- 200 g d’espinacs frescos
- 2 llaunes petites de tonyina en oli d’oliva
- 1 ceba mitjana
- 2 ous durs
- 3 cullerades de salsa de tomàquet casolana
- Oli d’oliva suau
- Sal
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu fent el farcit, perquè així serà fred quan tingueu la massa feta.
- Bulliu dos litres d’aigua amb sal. Aboqueu-hi els espinacs, nets, i escaldeu-los durant un minut. Apagueu el foc. Escorreu-los.
- En una paella poseu-hi un raig d’oli i escalfeu-lo. Tireu-hi ceba, tallada, i sofregiu-la amb una mica de sal fins que sigui transparent.
- Un cop feta, apagueu el foc i afegiu-hi els espinacs, els ous durs i picats, la tonyina, escorreguda, i la salsa de tomàquet. Barregeu-ho bé i rectifiqueu de sal.
- Reserveu-ho i mentrestant feu la massa.
- Per preparar la massa, barregeu els ingredients líquids, saleu-los i aneu-hi tirant farina fins que n’obtingueu una massa lligada, manipulable i que us permeti fer els rubiols (crestes) sense que siguin ni massa durs ni massa tous. Deixeu-ho reposar durant mitja hora.
- Agafeu una porció de la pasta, esteneu-la amb l’ajut d’un corró, perquè quedi fina, i poseu-hi una mica de farcit en un costat. Tapeu el farcit amb la pasta, segelleu-ho amb el dit o amb una forquilla i talleu-ho amb un motlle per donar-hi forma de rubiol.
- Feu el mateix procés amb tots els rubiols.
- Pinteu-los amb un ou batut fent servir un pinzell de cuina.
- Col·loqueu-los a la safata del forn, prèviament escalfat a 180° durant vint minuts, fins que agafin color daurat.
- Traieu-los del forn, deixeu-los refredar i ja estarà.
Cargando
No hay anuncios
Consell de reaprofitament
Si us ha sobrat massa, podeu aprofitar-la per fer una coca. Esteneu-la damunt del taulell, que haureu enfarinat prèviament, i poseu-hi per sobre els ingredients que més us agradin o els sobrants que tingueu.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Cargando
No hay anuncios