Rostit de pollastre confitat, amb Fermí Puig

El cuiner del restaurant Fermí Puig de Barcelona explica com preparar a casa una recepta per celebrar el 15 d'agost

Pollastre rostit confitat

El cuiner Fermí Puig, del restaurant homònim a Barcelona, explica com preparar a casa un rostit de pollastre confitat, acompanyat de verdures i patates. El xef és autor del llibre La pilota, a l'olla, en què explica receptes de la cuina catalana, a més d'anècdotes relacionades amb el seu esport preferit, el futbol.

El cuiner Fermí Puig a la cuina del restaurant

Ingredients per a 4 persones

  • 1 pollastre de 2 quilos, tallat a quarts
  • 3 cebes tallades en quatre o cinc trossos
  • 1 pastanaga
  • 1 cabeça d’alls partida per la meitat
  • 1 branca de farigola
  • Fulles de llorer
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva verge
  • Sal i pebre
  • Prunes i pinyons (opcional)

Elaboració

  1. El primer pas és preescalfar el forn a 160°.
  2. Col·loqueu el pollastre, tallat a quarts (podeu demanar que us ho facin a la polleria), en una cassola ampla i sobretot ben alta, i cobriu-lo d'oli d'oliva verge. Afegiu-hi també les cebes, la pastanaga, la cabeça d'alls, els tomàquets i els aromàtics, la farigola, el llorer. Si voleu, també prunes i pinyons.
  3. Coeu-lo al forn a 160° durant tres hores.
  4. En l'última mitja hora de cocció, poseu-hi patates, tallades a daus.
  5. Passades les tres hores, traieu el pollastre de la cassola. Escorreu-lo ben bé. Serviu-lo al costat de les patates. Com a salsa, podeu fer servir el suc que hàgiu obtingut d'haver escorregut bé totes les verdures amb un colador xinès.
  6. Una altra opció és fer servir també les verdures amb què haureu cuinat el pollastre, i servir-les amb el pollastre i les patates.

Bon profit!

Nota

Per a aquesta fa falta una quantitat important d'oli d'oliva verge, que podreu fer servir per a moltes altres elaboracions.

Bon profit!

stats