Rostit de pollastre confitat, amb Fermí Puig
El cuiner del restaurant Fermí Puig de Barcelona explica com preparar a casa una recepta per celebrar el 15 d'agost
14/08/2021
2 min
El cuiner Fermí Puig, del restaurant homònim a Barcelona, explica com preparar a casa un rostit de pollastre confitat, acompanyat de verdures i patates. El xef és autor del llibre La pilota, a l'olla, en què explica receptes de la cuina catalana, a més d'anècdotes relacionades amb el seu esport preferit, el futbol.
Ingredients per a 4 persones
- 1 pollastre de 2 quilos, tallat a quarts
- 3 cebes tallades en quatre o cinc trossos
- 1 pastanaga
- 1 cabeça d’alls partida per la meitat
- 1 branca de farigola
- Fulles de llorer
- 3 o 4 tomàquets madurs
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre
- Prunes i pinyons (opcional)
Elaboració
- El primer pas és preescalfar el forn a 160°.
- Col·loqueu el pollastre, tallat a quarts (podeu demanar que us ho facin a la polleria), en una cassola ampla i sobretot ben alta, i cobriu-lo d'oli d'oliva verge. Afegiu-hi també les cebes, la pastanaga, la cabeça d'alls, els tomàquets i els aromàtics, la farigola, el llorer. Si voleu, també prunes i pinyons.
- Coeu-lo al forn a 160° durant tres hores.
- En l'última mitja hora de cocció, poseu-hi patates, tallades a daus.
- Passades les tres hores, traieu el pollastre de la cassola. Escorreu-lo ben bé. Serviu-lo al costat de les patates. Com a salsa, podeu fer servir el suc que hàgiu obtingut d'haver escorregut bé totes les verdures amb un colador xinès.
- Una altra opció és fer servir també les verdures amb què haureu cuinat el pollastre, i servir-les amb el pollastre i les patates.
Bon profit!
Nota
Per a aquesta fa falta una quantitat important d'oli d'oliva verge, que podreu fer servir per a moltes altres elaboracions.