El plat del dia
Ara Estiu29/07/2021
'Salmorejo' amb Ricard Formoso
El cuiner de la bodega La Puntual de Barcelona explica com preparar-lo a casa
El cuiner Ricard Formoso, de la bodega La Puntual de Barcelona, explica com preparar un salmorejo refrescant, que pot portar com a ingredients opcionals per acompanyar ou dur i pernil ibèric.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 1 quilo de tomàquets madurs
- 150 ml d'oli d'oliva verge extra
- 200 grams de pa de fogassa (la molla i la crosta)
- 1 gra d'all pelat i sense el nervi interior
- Sal i pebre
- 2 ous durs i pernil ibèric a daus (opcionals per al guarniment final del plat)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Netegeu els tomàquets amb la pell inclosa amb un raig d'aigua. Tritureu-los amb l'ajut d'una batedora elèctrica i coleu-los en un colador xinès. El triturat ha de deixar els tomàquets nets sense les llavors interiors.
- Afegiu al triturat el pa i el gra d'all. Tritureu-ho tot junt amb la batedora elèctrica una altra vegada.
- Per acabar, afegiu-hi oli d'oliva i bateu-ho tot altra vegada perquè tots els ingredients quedin ben lligats.
- Salpebreu-ho.
- De forma opcional, un cop servit el salmorejo, podeu afegir-hi trossos d'ou dur, tallats a làmines, i de pernil ibèric, a daus per exemple.
Cargando
No hay anuncios
Nota
El salmorejo és un plat que vol aprofitar la temporada de tomàquets i que té tantes versions com cuiners. El xef Ricard Formosa recomana el pa de tipus fogassa, i aconsella fer-ne servir la crosta també. Però n'hi ha que opten pel pa de pagès, i que assenyalen que només se n'ha de fer servir la molla. Per continuar, sobre la varietat de tomàquets, per a les preparacions en què s'han de triturar, cal optar sempre pels més madurs, siguin de la varietat que siguin. Si els feu servir verds, el resultat del plat se'n ressentirà.
Cargando
No hay anuncios