Pastís de llimona
El pastisser Miquel Guarro revela com preparar a casa unes postres refrescants
09/08/2022
2 min
Ingredients per a 10-12 porcions (de 100 grams)
- 120 g de nata
- 220 g de sucre
- 160 g d’ou
- 285 g de farina
- 200 g de mantega
- 6,5, d’impulsor
- 20 g de mel
- 30 g de suc de llimona
- 2 pells de llimones
- 1 g de sal
- 45 g de pell de llimona confitada (opcional)
Elaboració
- Aboqueu en un cassó que portareu al foc la nata, el sucre, la mel i la sal. Coeu-ho a 60° a foc mitjà, perquè es fongui el sucre.
- Mentrestant, bateu els ous i, un cop batuts, tireu-hi la barreja que heu cuit. L'hi heu de tirar quan estigui tèbia.
- Tot seguit, aboqueu-hi la farina i l’impulsor. Remeneu-ho.
- Després poseu-hi la mantega, que ha d’estar a temperatura ambient, no freda.
- Torneu-ho a remenar fins que n’obtingueu una massa homogènia. Podeu barrejar-ho a mà o amb la batedora. Tot ha d’estar ben integrat, inclosa la mantega.
- Afegiu-hi el suc de llimona, la pell de llimona confitada (si en teniu) i les dues pells de llimona. Torneu-ho a remenar amb l’espàtula o amb la batedora.
- Deixeu-la reposar trenta minuts a temperatura ambient.
- Prepareu un motlle i hi passeu una capa de mantega primer i, després, una segona de farina.
- Aboqueu-hi la massa i coeu-ho al forn, prèviament escalfat, a 160° durant vint-i-cinc o trenta minuts.
- Quan estigui daurat, retireu-ho del forn i deixeu-ho reposar damunt d’una reixa, de forn. S’hi ha de refredar. I ja estarà.
Consell
Per guarnir el pastís de llimona, podeu posar-hi una glaça de sucre, que es prepara amb sucre glacé (300 g) amb aigua (80 ml) i suc de llimona (10 ml), i barrejant-ho en un bol. Quan ho tingueu remenat, tireu-ho per sobre del pastís de llimona. Fiqueu-ho durant tres o quatre minuts al forn, que no cal que engegueu perquè amb l’escalfor residual la glaça s’assecarà.