Pastís d'ametlla i d'albercocs (o de la fruita que més agradi)
El cuiner i la sommelier del restaurant de París Les Poulettes Batignolles expliquen com preparar a casa aquestes postres
13/08/2022
2 min
Ingredients per a 1 pastís per a 6 persones
- 1 pasta de full
- 15 albercocs (o fruita d'estiu)
Per a la preparació de la mantega d’ametlla
- 312,5 g de mantega
- 125 g d'ametlla molta
- 125 g de farina
- 385 g de sucre de llustre
- 312,5 g de clares d’ou
Elaboració
- Per preparar la mantega d’ametlles, foneu la mantega dins un recipient i deixeu-l'hi coure durant 15 minuts fins que el fons tingui un color fosc. Reserveu-la fora del foc.
- Barregeu, en un bol a part, tots els ingredients secs (farina, ametlla molta i sucre).
- Prepareu les clares i incorporeu-les a la barreja de farina, ametlla molta i sucre. Tot seguit, incorporeu-hi la mantega fosa i de to fosc, un cop estigui tèbia.
- Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera dins d’una mànega pastissera.
- L’endemà, esteneu la pasta de full i deixeu un centímetre a la paret del motlle.
- Poseu-hi a sobre la mantega d’ametlla freda.
- Tot seguit, col·loqueu-hi els albercocs (o la fruita d'estiu que hàgiu triat), tallats per la meitat i sense pinyol.
- Enforneu-ho a 180°, amb el forn prèviament escalfat, i coeu-ho durant trenta minuts seguits.
- Passat aquest temps, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar.
- Un cop fred, ja ho podreu tallar.
Consell
Un truc per comprovar que el pastís està cuit és posar una espàtula de cuina sota la massa de pasta de full. Si està cuita i de color daurat, serà un senyal que teniu el pastís a punt.
Els albercocs es poden substituir per una altra fruita d’estiu, com ara préssecs o peres, que haureu de tallar també a trossos perquè quedin al voltant del pastís.
A l’hora de menjar-vos-el, ho podeu fer amb una bola de gelat, del vostre gust preferit.
Si us en sobra, el podeu desar a la nevera i menjar-vos-el l’endemà, que encara es conservarà bé.