Pasta amb carbassons, tonyina, llimona i perfum d'alfàbrega i menta
La italiana Antonella Speranza explica com fer a casa un plat de pasta d'estiu
13/08/2021
2 min
La italiana Antonella Speranza, autora del blog i del llibre homònim 'La pasta per als catalans', revela com cuinar a casa aquest plat d'estiu.
Ingredients per a 2 persones
- 200 g de pasta curta
- 1 carbassó de mida mitjana o dos de petits
- 1 llauna de tonyina
- 1 llimona
- 1 branqueta de menta
- Unes fulles d’alfàbrega
- Oli d'oliva verge per fregir
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració
- Talleu el carbassó a rodanxes primes i fregiu-lo en oli calent abundant.
- En una paella ampla, on al final barrejareu la pasta amb el condiment, escalfeu un raig abundant d’oli d’oliva verge extra.
- Quan estigui calent poseu-hi l’alfàbrega i la menta, tapeu-la i apagueu el foc. L'objectiu és que les herbes s’infusionin amb l’oli calent, sense que arribin a coure's.
- Espereu un parell de minuts i afegiu-hi els carbassons fregits (en podeu guardar un parell de rodanxes per decorar el plat, al final de la preparació).
- Tot seguit, incorporeu-hi la tonyina ben escorreguda i esmicolada, el suc de mitja llimona, la pell ratllada de la llimona, la sal i el pebre.
- Tapeu-ho i deixeu-ho reposar.
- Mentrestant, poseu a bullir l’aigua per a la pasta (recordeu: per cada 100 g de pasta, 1 litre d’aigua i 10 g de sal).
- Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta.
- Un parell de minuts abans del temps marcat per l'elaborador en el paquet de la pasta, torneu a encendre el foc a la paella on teniu els carbassons i la tonyina. Traieu-ne les herbes.
- Amb l’ajuda d’una escumadora, traieu la pasta de l’olla de cocció i aboqueu-la a la paella.
- Afegiu-hi un cullerot d’aigua de cocció de la pasta.
- Saltegeu-ho tot amb la flama ben forta durant un parell de minuts.
- Emplateu-ho i decoreu el plat amb un parell de rodanxes de carbassó i unes fulles d’alfàbrega.
Bon profit!