Ara Estiu 13/08/2021

Pasta amb carbassons, tonyina, llimona i perfum d'alfàbrega i menta

La italiana Antonella Speranza explica com fer a casa un plat de pasta d'estiu

2 min
Pasta amb carbassons i tonyina

La italiana Antonella Speranza, autora del blog i del llibre homònim 'La pasta per als catalans', revela com cuinar a casa aquest plat d'estiu.

Antonella Speranza

Ingredients per a 2 persones

  • 200 g de pasta curta 
  • 1 carbassó de mida mitjana o dos de petits
  • 1 llauna de tonyina
  • 1 llimona
  • 1 branqueta de menta
  • Unes fulles d’alfàbrega
  • Oli d'oliva verge per fregir
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Talleu el carbassó a rodanxes primes i fregiu-lo en oli calent abundant.
  2. En una paella ampla, on al final barrejareu la pasta amb el condiment, escalfeu un raig abundant d’oli d’oliva verge extra. 
  3. Quan estigui calent poseu-hi l’alfàbrega i la menta, tapeu-la i apagueu el foc. L'objectiu és que les herbes s’infusionin amb l’oli calent, sense que arribin a coure's.
  4. Espereu un parell de minuts i afegiu-hi els carbassons fregits (en podeu guardar un parell de rodanxes per decorar el plat, al final de la preparació).
  5. Tot seguit, incorporeu-hi la tonyina ben escorreguda i esmicolada, el suc de mitja llimona, la pell ratllada de la llimona, la sal i el pebre. 
  6. Tapeu-ho i deixeu-ho reposar. 
  7. Mentrestant, poseu a bullir l’aigua per a la pasta (recordeu: per cada 100 g de pasta, 1 litre d’aigua i 10 g de sal).
  8. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta. 
  9. Un parell de minuts abans del temps marcat per l'elaborador en el paquet de la pasta, torneu a encendre el foc a la paella on teniu els carbassons i la tonyina. Traieu-ne les herbes.
  10. Amb l’ajuda d’una escumadora, traieu la pasta de l’olla de cocció i aboqueu-la a la paella. 
  11. Afegiu-hi un cullerot d’aigua de cocció de la pasta. 
  12. Saltegeu-ho tot amb la flama ben forta durant un parell de minuts. 
  13. Emplateu-ho i decoreu el plat amb un parell de rodanxes de carbassó i unes fulles d’alfàbrega.

Bon profit!

 

stats