Pa de pessic d'alfàbrega amb crema de llimona, amb Miquel Guarro

El pastisser explica com fer-lo a casa

Pa de pessic d'alfàbrega amb crema de llimona
2 min

El pastisser Miquel Guarro, de la pastisseria Hofmann, explica com fer aquest dolç estiuenc.

El pastisser Miquel Guarro.

PER A LA CREMA DE LLIMONA

  • 240 g de suc de llimona
  • 200 g de mantega (82% de matèria grassa)
  • 140 g de sucre
  • 95 g de rovell d’ou
  • 25 g de midó de blat de moro
  • 1,5 g de sal fina
  • 3 ratlladures de llimona
  • 2 gotes d’aroma de bergamota

Elaboració

  • Barregeu el suc de llimona, el sucre, els rovells, el midó, la sal i la ratlladura. Bateu-ho.
  • Coeu la barreja a foc lent perquè s'espesseixi, vigilant que no bulli.
  • Apagueu el foc i retireu-ne la barreja.
  • Coleu-la i deixeu-la refredar.
  • Afegiu-hi la mantega freda amb la bergamota. Bateu-ho tot per aconseguir una crema llisa. Coleu-la i reserveu-la.

PER AL PA DE PESSIC D'ALFÀBREGA

PER MUNTAR ELS ROVELLS

  • 125 g de rovell d'ou
  • 70 g de sucre

PER MUNTAR LES CLARES

  • 395 g de clara d'ou
  • 0,5 g de suc de llimona
  • 160 g de sucre
  • 25 g de mel

LES FARINES

  • 200 g de farina fluixa
  • 65 g de farina d’ametlla
  • 58 g de fulles d’alfàbrega
  • 1,2 g de sal fina

OPCIONAL

  • Gelat de llimona o de llima
  • Fulles d’alfàbrega

Elaboració

  1. Munteu els rovells amb el sucre.
  2. Tot seguit munteu les clares amb el suc de llimona, el sucre i la mel.
  3. En un bol remeneu les farines, la sal i les fulles d’alfàbrega. Bateu-ho tot fins que quedi ben llis.
  4. Ara serà el moment d’anar barrejant les clares muntades (reserveu-ne un ¼) amb els rovells muntats. Després afegiu-hi les farines. Feu-ho suaument. En l’últim moment, aboqueu-hi les clares muntades.
  5. Col·loqueu la massa aconseguida en un motlle rodó per anar al forn.
  6. Fornegeu-la a 190 ºC durant 8-10 minuts.
  7. Al cap d’aquest temps, traieu-la i deixeu-la refredar a temperatura ambient, i tot seguit congeleu-la.
  8. Descongeleu-la a la nevera.
  9. Llavors, partiu-la per la meitat i farciu-la de crema de llimona.
  10. A la part superior del pa de pessic, de decoració, podeu posar-hi gelat de llima i unes fulles d’alfàbrega.

Bon profit!

Pa de pessic d'alfàbrega amb crema de llimona.

 

 

 

 

 

stats