Pa de pessic d'alfàbrega amb crema de llimona, amb Miquel Guarro
El pastisser explica com fer-lo a casa
09/08/2021
2 min
El pastisser Miquel Guarro, de la pastisseria Hofmann, explica com fer aquest dolç estiuenc.
PER A LA CREMA DE LLIMONA
- 240 g de suc de llimona
- 200 g de mantega (82% de matèria grassa)
- 140 g de sucre
- 95 g de rovell d’ou
- 25 g de midó de blat de moro
- 1,5 g de sal fina
- 3 ratlladures de llimona
- 2 gotes d’aroma de bergamota
Elaboració
- Barregeu el suc de llimona, el sucre, els rovells, el midó, la sal i la ratlladura. Bateu-ho.
- Coeu la barreja a foc lent perquè s'espesseixi, vigilant que no bulli.
- Apagueu el foc i retireu-ne la barreja.
- Coleu-la i deixeu-la refredar.
- Afegiu-hi la mantega freda amb la bergamota. Bateu-ho tot per aconseguir una crema llisa. Coleu-la i reserveu-la.
PER AL PA DE PESSIC D'ALFÀBREGA
PER MUNTAR ELS ROVELLS
- 125 g de rovell d'ou
- 70 g de sucre
PER MUNTAR LES CLARES
- 395 g de clara d'ou
- 0,5 g de suc de llimona
- 160 g de sucre
- 25 g de mel
LES FARINES
- 200 g de farina fluixa
- 65 g de farina d’ametlla
- 58 g de fulles d’alfàbrega
- 1,2 g de sal fina
OPCIONAL
- Gelat de llimona o de llima
- Fulles d’alfàbrega
Elaboració
- Munteu els rovells amb el sucre.
- Tot seguit munteu les clares amb el suc de llimona, el sucre i la mel.
- En un bol remeneu les farines, la sal i les fulles d’alfàbrega. Bateu-ho tot fins que quedi ben llis.
- Ara serà el moment d’anar barrejant les clares muntades (reserveu-ne un ¼) amb els rovells muntats. Després afegiu-hi les farines. Feu-ho suaument. En l’últim moment, aboqueu-hi les clares muntades.
- Col·loqueu la massa aconseguida en un motlle rodó per anar al forn.
- Fornegeu-la a 190 ºC durant 8-10 minuts.
- Al cap d’aquest temps, traieu-la i deixeu-la refredar a temperatura ambient, i tot seguit congeleu-la.
- Descongeleu-la a la nevera.
- Llavors, partiu-la per la meitat i farciu-la de crema de llimona.
- A la part superior del pa de pessic, de decoració, podeu posar-hi gelat de llima i unes fulles d’alfàbrega.
Bon profit!