Niu d'ortigues amb ou a baixa temperatura, amb Daniel Crespo
El cuiner del Mirador de Can Pi, de Girona, explica com preparar-la a casa
26/08/2021
2 min
El cuiner Daniel Crespo, del restaurant El Mirador de Can Pi, a Girona, revela com cuinar a casa un niu amb un interior d'ortigues i un ou a baixa temperatura.
Ingredients per a 4 persones
- 1 ceba
- 1 manat d'ortigues blanques (les que no piquen)
- 1 manat d'espinacs
- 4 ous
- 20 g de panses
- 15 g de pinyons
- 200 ml de beixamel
- 50 g de parmesà ratllat
- 1 cullerada de mostassa antiga
- Pasta fil·lo
- Oli d’oliva verge extra
- Beixamel (coeu llet de vaca o vegetal juntament amb farina i una mica de mantega i sal en una paella fins que s'espesseixi)
- Nou moscada
Elaboració
- Talleu tres quadrats de 10x10 cm de la pasta fil·lo i poseu-los en un vaset de forn intercalats, de manera que faci forma de cassoleta. Poseu-los durant 5-10 min al forn a 180°, i reserveu-los.
- Coeu els ous a baixa temperatura, submergint-los amb la clova inclosa (és a dir, sense trencar-los) en aigua a 65° durant 30 min. També es poden fer ous escalfats; l’important és que el rovell no quedi quallat. Reserveu-los amb la clova.
- Sofregiu la ceba, tallada, amb oli d'oliva verge extra o mantega i afegiu-hi els espinacs, les ortigues, les panses i els pinyons. Saltegeu-ho una estona i barregeu-ho amb la beixamel, que tindreu preparada, el formatge ratllat i la cullerada de mostassa. Ha de quedar cremós; afegiu-hi llet si cal per aconseguir la textura que us agradi. Rectifiqueu de sal i pebre.
Emplatat
- Ompliu els vasets amb el farciment d'ortigues; descloveu l'ou al damunt, amb cura de no trencar-lo. Podeu laminar parmesà per sobre i també un polsim de nou moscada.
Nota
- L’ortiga blanca és fàcil de recol·lectar en zones humides. Fa una flor blanca i les fulles són idèntiques a les ortigues més comunes, però desprenen una olor mentolada.