Niu d'ortigues amb ou a baixa temperatura, amb Daniel Crespo

El cuiner del Mirador de Can Pi, de Girona, explica com preparar-la a casa

Niu d'ortigues blanques amb ou a baixa temperatura

El cuiner Daniel Crespo, del restaurant El Mirador de Can Pi, a Girona, revela com cuinar a casa un niu amb un interior d'ortigues i un ou a baixa temperatura.

El cuiner Daniel Crespo.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 ceba
  • 1 manat d'ortigues blanques (les que no piquen)
  • 1 manat d'espinacs
  • 4 ous
  • 20 g de panses
  • 15 g de pinyons
  • 200 ml de beixamel 
  • 50 g de parmesà ratllat
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • Pasta fil·lo
  • Oli d’oliva verge extra
  • Beixamel (coeu llet de vaca o vegetal juntament amb farina i una mica de mantega i sal en una paella fins que s'espesseixi)
  • Nou moscada

Elaboració

  1. Talleu tres quadrats de 10x10 cm de la pasta fil·lo i poseu-los en un vaset de forn intercalats, de manera que faci forma de cassoleta. Poseu-los durant 5-10 min al forn a 180°, i reserveu-los.
  2. Coeu els ous a baixa temperatura, submergint-los amb la clova inclosa (és a dir, sense trencar-los) en aigua a 65° durant 30 min. També es poden fer ous escalfats; l’important és que el rovell no quedi quallat. Reserveu-los amb la clova. 
  3. Sofregiu la ceba, tallada, amb oli d'oliva verge extra o mantega i afegiu-hi els espinacs, les ortigues, les panses i els pinyons. Saltegeu-ho una estona i barregeu-ho amb la beixamel, que tindreu preparada, el formatge ratllat i la cullerada de mostassa. Ha de quedar cremós; afegiu-hi llet si cal per aconseguir la textura que us agradi. Rectifiqueu de sal i pebre.

Emplatat

  1. Ompliu els vasets amb el farciment d'ortigues; descloveu l'ou al damunt, amb cura de no trencar-lo. Podeu laminar parmesà per sobre i també un polsim de nou moscada. 

Nota

  • L’ortiga blanca és fàcil de recol·lectar en zones humides. Fa una flor blanca i les fulles són idèntiques a les ortigues més comunes, però desprenen una olor mentolada.

Bon profit!

stats