Musclos amb albergínia, iogurt i vi blanc, amb Ada Parellada
La cuinera del restaurant Semproniana explica com preparar-los a casa
21/08/2021
2 min
La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona, proposa menjar un bon plat de musclos, acompanyats d’una verdura d’estiu, un làctic i també d’un bon toc picant.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de musclos
- 1 iogurt
- 1 albergínia, prèviament escalivada
- 1 ceba
- Oli d’oliva verge extra
- 1 gra d’all
- 1 bitxo
- 1 iogurt
- Vi blanc o cervesa
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 fulla de llorer
Elaboració
- Comenceu coent els musclos. En una cassola gran i ampla, on càpiguen còmodament, hi poseu els musclos, el raig de vi blanc o cervesa (és indiferent el que trieu, així que podeu optar segons el que tingueu més a mà) i la fulla de llorer. Tapeu-los, enceneu el foc i feu que s’obrin a foc mitjà. En uns cinc minuts ja ho tindreu. Quan estiguin fets, retireu-los i reserveu-los en un plat. No llenceu tota l’aigua de la cassola on heu cuit els musclos, reserveu-ne la quantitat que càpiga en un cullerot perquè la necessitareu per als passos finals de la recepta.
- Mentrestant, peleu i piqueu la ceba.
- Sofregiu-la en una paella amb un raig d’oli verge extra a foc lent.
- Afegiu-hi l’all picat i el bitxo, i feu que tot cogui lentament.
- Quan sigui tou i confitat, afegiu-hi la polpa de l’albergínia, que haureu escalivat prèviament (podeu fer-ho al forn).
- Afegiu-hi de nou el raig de vi blanc o de cervesa i espereu que s'evapori.
- Ara serà el moment de posar-hi la culleradeta de pebre vermell, el iogurt i un cullerot de l’aigua de coure els musclos.
- Remeneu tot el conjunt perquè s’amalgamin els gustos, i llavors aboqueu-hi els musclos cuits. Sacsegeu la paella amb uns copets, perquè tot s’integri, i ja els podreu servir.
- Podeu fer-ho en un plat fondo o en un bol gran.