Musclos amb albergínia, iogurt i vi blanc, amb Ada Parellada

La cuinera del restaurant Semproniana explica com preparar-los a casa

Musclos amb albergínia

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana de Barcelona, proposa menjar un bon plat de musclos, acompanyats d’una verdura d’estiu, un làctic i també d’un bon toc picant.

La cuinera Ada Parellada.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de musclos
  • 1 iogurt
  • 1 albergínia, prèviament escalivada
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • 1 bitxo
  • 1 iogurt
  • Vi blanc o cervesa
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 fulla de llorer

 Elaboració

  1. Comenceu coent els musclos. En una cassola gran i ampla, on càpiguen còmodament, hi poseu els musclos, el raig de vi blanc o cervesa (és indiferent el que trieu, així que podeu optar segons el que tingueu més a mà) i la fulla de llorer. Tapeu-los, enceneu el foc i feu que s’obrin a foc mitjà. En uns cinc minuts ja ho tindreu. Quan estiguin fets, retireu-los i reserveu-los en un plat. No llenceu tota l’aigua de la cassola on heu cuit els musclos, reserveu-ne la quantitat que càpiga en un cullerot perquè la necessitareu per als passos finals de la recepta.
  2. Mentrestant, peleu i piqueu la ceba. 
  3. Sofregiu-la en una paella amb un raig d’oli verge extra a foc lent. 
  4. Afegiu-hi l’all picat i el bitxo, i feu que tot cogui lentament. 
  5. Quan sigui tou i confitat, afegiu-hi la polpa de l’albergínia, que haureu escalivat prèviament (podeu fer-ho al forn). 
  6. Afegiu-hi de nou el raig de vi blanc o de cervesa i espereu que s'evapori.  
  7. Ara serà el moment de posar-hi la culleradeta de pebre vermell, el iogurt i un cullerot de l’aigua de coure els musclos. 
  8. Remeneu tot el conjunt perquè s’amalgamin els gustos, i llavors aboqueu-hi els musclos cuits. Sacsegeu la paella amb uns copets, perquè tot s’integri, i ja els podreu servir. 
  9. Podeu fer-ho en un plat fondo o en un bol gran.

Bon profit!

stats