Les mares no monògames també existeixen

La història d'amor d'Anna Magde, divulgadora

2 min
Fa poc, l’Anna i el Luis van ser pares d’una nena

Anna Magde és una de les poques mares no monògames –té relacions amb més d’una persona i el coneixement de totes elles– que parla obertament de la seva experiència a Instagram. Des del seu compte @desvelandoaladiosa fa divulgació sobre deesses, mitologia i, també, sobre les diferents formes que poden tenir les relacions sexoafectives. El món de les relacions no monògames, explica, el va conèixer de la mà del Luis, el pare de la seva filla. 

"Ens vam conèixer el 2018 en un cicle de tallers de creixement personal en què ell era dels pocs homes que assistien, una situació bastant habitual", explica l’Anna. Un dia, després d’un d’aquests tallers, el grup va fer un sopar i el Luis va ser l’únic home que s’hi va presentar. "Només hi havia una cadira buida al meu costat, i així és com vam començar a parlar", recorda l’Anna. Van connectar de seguida: va ser tan intens que durant els cinc dies següents es van veure cada dia. "D’ell em va atraure que és una persona molt conscient. La parella moltes vegades és un mirall que et fa veure les teves pròpies ferides i et permet treballar-les. Crec que gràcies a això junts hem crescut molt", celebra l’Anna, amb més perspectiva.

En aquell moment, quan es començaven a conèixer, l’Anna pensava que tindrien una relació tradicional, però ell li va explicar que ell era no monògam i la va convidar a explorar aquest model. "Al principi tenir una relació oberta em va fer por. La decisió des de la por hauria sigut deixar-ho allà, però vaig començar a pensar en el meu passat i em vaig adonar que sempre m’havia enamorat de més persones. Si hi pensava, era poliamorosa des dels 18 anys, així que vaig decidir provar-ho". 

Aleshores, diu l’Anna, encara no tenia les eines per gestionar una relació d’aquest tipus, així que van anar a poc a poc. Els primers 17 mesos van ser per gaudir de l’enamorament inicial i per construir confiança i seguretat. "Em va donar temps per sentir-me molt sostinguda i estimada. A partir d’aquí, vam començar a construir la casa pels fonaments, treballant des de la vulnerabilitat, fins a obrir la relació". 

Fa poc, l’Anna i el Luis van ser pares d’una nena, i això els ha suposat un nou repte. "La maternitat ens ha canviat en el sentit que el temps disponible s’ha reduït molt", explica. És per això que, en aquesta primera etapa de la bebè, el temps amb els altres vincles és compartit. "Ens venen a veure i estem en comunitat, no hem tallat les relacions. Tornarem a tenir temps a soles amb els altres vincles quan tinguem temps per estar sols", assenyala l’Anna, que celebra que la seva filla creixerà amb una xarxa de persones "que l’estimaran molt i li ensenyaran que l’amor pot tenir moltes formes".

stats