Mandonguilles amb tomàquet fresc i arròs blanc, amb Jordi Vilà
El cuiner del restaurant Alkimia ensenya a preparar-les a casa perquè resultin un bon plat d'estiu
18/08/2021
2 min
El cuiner Jordi Vilà, del restaurant Alkimia de Barcelona, sosté que a l’estiu no sempre ens hem d’alimentar de cremes fredes, sinó que també és temps de menjar de tot, com ara unes mandonguilles, fredes, que ell proposa fer sense all perquè considera que és un ingredient que no s'acaba de sofregir bé en el conjunt de l'elaboració.
Ingredients per a 4 persones
- Tomàquet madur i fresc
- Fulles d’alfàbrega
- 400 g d’arròs
- Ratlladura de llimona (opcional)
- Suc de llima (opcional)
- Bitxo (opcional)
—
PER A LES MANDONGUILLES
- 300 g de carn picada de porc (70%) i de vedella (30%)
- Pa remullat amb llet
- Julivert picat
- Farina
- Sal i pebre
- 1 ou
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Per començar, salpebreu la carn picada.
- Tot seguit, amasseu els ingredients per fer les mandonguilles (carn, pa remullat amb llet, l’ou i el julivert picat). Feu-ne boles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli d’oliva verge extra. Reserveu-les.
- Mentrestant, escaldeu el tomàquet, és a dir, fiqueu-lo en una olla amb aigua bullent durant trenta segons. Deixeu-lo refredar i peleu-lo.
- En una paella amb oli d’oliva, sofregiu el tomàquet fresc, que prèviament haureu picat a trossos petits amb les mans. Sofregiu-lo durant vint minuts en una paella amb oli d’oliva verge extra. En els últims cinc minuts, afegiu-hi una punta d’alfàbrega.
- Poseu-hi ara les mandonguilles, i que es cogui tot junt durant cinc minuts més.
- A part, prepareu l’arròs blanc, bulliu-lo amb aigua i sal durant vint minuts. Quan el tingueu fet, refredeu-lo per tallar-ne la cocció. Si voleu, podeu realçar el gust de l’arròs blanc amb suc de llima, una ratlladura de llimona o un bitxo per donar-li el punt picant.
- Serviu-lo amb les mandonguilles amb tomàquet.
Bon profit!