“Hem vingut al món amb un propòsit, hem vingut a estimar”

La història d'amor de Josep Quitet, president de la Creu Roja

2 min
Després de tants anys casats, Quitet té clars els ingredients per a un matrimoni feliç.

Fa gairebé 50 anys el president de la Creu Roja, Josep Quitet, va posar els peus per primer cop al poble de Sant Celoni. Aquell primer dia va veure la Fina Vinardell, la que seria la seva dona, i ja mai més en va marxar. “Jo vivia a Berga i vaig entrar a treballar a una entitat bancària. El dia abans em van dir que l’oficina era a Sant Celoni, així que vaig agafar el mapa per veure on era i m’hi vaig presentar un 10 d’agost del 1976”, rememora Quitet. En aquella època, explica, quan entraves a treballar en una entitat bancària feies una ronda per tots els bancs del poble per presentar-te i conèixer tothom. Així va ser com, en una entitat de la competència, va veure per primer cop la Fina. “La vista se me’n va anar cap a ella”, recorda el president de la Creu Roja. 

A partir d’aleshores es van anar veient al banc de l’un i de l’altre, sempre per qüestions de feina. Fins que un bon dia un company li va dir a Quitet que la Fina volia anar l’endemà a veure els Pastorets a Cardedeu, i que agafaria el tren de les 5. “Jo a les 5 estava amb el cotxe a l’estació. Li vaig dir que anava a Cardedeu i que si volia venir amb mi. L’amiga que l’acompanyava mai es va creure que no hagués estat tot preparat”, assenyala Quitet, divertit. Va començar, per tant, el festeig. “Ja no era com amb les meves germanes, que si volien anar amb algú al cinema havien d’anar acompanyades. Com que jo vivia en un hostal, passava molt de temps a casa de la família d’ella. L’any 1981 ens vam casar”, detalla.   

Després de tants anys casats, Quitet té clars els ingredients per a un matrimoni feliç. “Has de tenir espais i moments compartits i espais i moments individuals”. A ells, per exemple, els agrada compartir cada matí l’esmorzar a la terrassa per on surt el sol, amb un cafè i unes torrades. “Això procurem compartir-ho sempre. Després tenim els nostres espais, en els quals no ens fem nosa i cadascú fa el que li ve de gust”, explica. Com que mai han tingut fills –“això de vegades ho ha fet més fàcil i de vegades més difícil”–, han pogut “dedicar tot el que hem volgut a la persona que tenim al costat”. 

Per a Quitet, que es defineix com “un idealista”, l’amor és el que dona sentit a la seva vida i el perquè som en aquest món. “Hem vingut al món amb un propòsit, hem vingut a estimar”, defensa, i afegeix: “Hem vingut a compartir, a respectar-nos i a entendre’ns. Al món no hi hem vingut a competir ni a fer guerres. Hi hem vingut a estimar”.    

stats