“Estimar és obrir-se, obrir les finestres perquè entri brisa fresca”

La història d'amor de l'actor Armando Buika

2 min
L’Armando Buika i la Tamara passaven hores xatejant, ell des de Mallorca i ella des de Madrid

“Soc d’una generació que pensava que mostrar-me vulnerable era una debilitat. Fins que no vaig divorciar-me no vaig entendre que la meva vulnerabilitat és la meva fortalesa, i que l’única manera que tinc de connectar amb les persones és l’emoció”. Així parla l’actor Armando Buika del procés de transformació que ha viscut en l’últim any, després d’una separació i un divorci que el van fer plantejar-se des de quin lloc vivia l’amor.

“Les ferides d’infància les tinc totes, el paquet complet. Per a mi ha sigut molt difícil estimar fins que he descobert totes les ferides que m’impedien entregar-me a algú. L’amor comença per un mateix i jo estic aprenent ara a estimar”, assenyala Buika, que explica que "tota la seva vida havia sigut molt hermètic i molt cerebral”. “Intentava racionalitzar l’amor i passar-ho tot pel cap, però m’equivocava. L’amor és un sentiment, no el pots racionalitzar: l’amor et porta a llocs on pensaves que no arribaries mai”, explica. 

Últimament, Buika ha descobert que “estimar és obrir-se, obrir les finestres perquè entri la brisa fresca”. Obrir-se és el que va fer quan va decidir començar a compartir sentiments a través de les xarxes socials. “Mai m’havia mostrat vulnerable i la resposta que vaig rebre va ser molt bonica. Em vaig adonar que no estava sol, que moltes persones sentien el mateix que jo”, diu l’actor. Un dia, un comentari li va cridar l’atenció. Algú li responia a un vídeo en el qual llegia un escrit i deia, senzillament: “Que bonic”. Buika va començar a parlar amb aquesta persona –la Tamara– i van connectar de seguida. “Em vaig adonar que totes les coses que havia escrit fins aleshores semblaven records d’un futur, i de sobte vaig pensar que parlaven d’ella, d’algú que m’agafaria de la mà i no em deixaria anar”. Per això, poc després ell li va contestar a un missatge dient “Ets tu”, i ella va respondre: “Ja ho sé”. 

L’Armando Buika i la Tamara passaven hores xatejant, ell des de Mallorca i ella des de Madrid. Un cop de sort va fer que el convidessin a una xerrada a Madrid amb totes les despeses pagades: “Recordo haver pujat a l’avió i pensar que m'anava a trobar amb l’amor de la meva vida”, diu l’actor. Aquell dia la Tamara el va anar a buscar a l’aeroport. “Ens vam fer una abraçada i ens vam posar a parlar com si ens coneguéssim de tota la vida. Vam estar una setmana junts i va ser meravellós”, recorda Buika, que després de la separació pensava que no tornaria a enamorar-se. "La Tamara m’ha ensenyat a estimar sense límits, amb l’ànima i el cor, i no amb el cap. L’amor no té límits ni hi ha un ingredient secret. En l’equació de l’amor sempre hi ha una x que no pots resoldre”, conclou.

stats