El plat del dia
Ara Estiu25/08/2021
Esferes de brossat amb xocolata blanca, préssec i mel, amb Lluc Guix
El pastisser del restaurant Sa Llagosta, de Fornells explica com fer-les a casa
El pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, ha inaugurat juntament amb el cuiner David de Coca l’obrador S’Ambosta, as Mercadal, on prepara aquestes postres que popularment coneixen amb el nom de Menorca, perquè integren els gustos d’alguns dels millors ingredients de l'illa.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 1 rajolí de mel
Cargando
No hay anuncios
—
Per a la sopa de xocolata blanca
- 275 g xocolata blanca
- 400 ml nata
- 100 ml llet
- 50 g de rovell d’ou
- 2 branques de citronel·la
Cargando
No hay anuncios
—
Per a les esferes de brossat
- 350 g brossat (o mató)
- 350 g iogurt grec
- 300 ml nata
- Suc i ratlladura d’una llimona
- Sal i sucre al gust
Cargando
No hay anuncios
—
Per a la compota de préssec
- 1 kg de puré colat de préssec
- 1 kg de préssec tallat a tires fines
Cargando
No hay anuncios
—
Per a la galeta
- 200 g de galeta
- 20 g de mantega cuita
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu per la galeta, la base de les postres. Tritureu les galetes amb la mantega, que prèviament haureu passat per la cassola perquè sigui líquida. Reserveu-la.
- Prepareu la compota de préssec. Feu-la al vapor, després tritureu-la i coleu-la. Reserveu-la amb préssec tallat a tires fines.
- Seguiu amb les esferes de brossat. Barregeu-lo a poc a poc amb el iogurt grec, la nata, el suc i la ratlladura d’una llimona. Poseu-hi un pensament de sal i sucre. Reserveu-ho.
- Per acabar, feu la sopa de xocolata blanca. Foneu la xocolata blanca i barregeu-la amb la resta d’ingredients. Remeneu-ho.
- Per al muntatge de les postres, feu servir un bol. A la base hi ha d’haver la galeta triturada amb mantega. Tot seguit la compota de préssec. Després, amb l’ajut d’una mànega pastissera (o bé d’una bossa de plàstic biodegradable) poseu-hi unes esferes de brossat. Per últim, acabeu-ho amb unes tires fines de préssec cru, tallat finament. L’últim toc, un rajolí de mel per sobre.
Cargando
No hay anuncios