Escalivada amb burrata i anxoves de l’Escala
El cuiner Adrià Pascual Guinovart, del restaurant Tragamar, explica com preparar-la a casa
28/07/2022
2 min
Ingredients per a 4 persones
Per fer l'escalivada
- 3 albergínies grosses
- 3 pebrots vermells grossos
- Anxoves de l’Escala
- Burrata de búfala
- Oli d’oliva verge
- Sal
Per amanir l’escalivada
- Pebre negre
- Oli d’oliva extra verge
- Sal
Per al guarniment
- Anet
Elaboració
- Renteu les albergínies i els pebrots, i tot seguit amaniu-los bé amb oli d’oliva i sal.
- Col·loqueu-los a la safata del forn a 200° una hora sencera. És important que comproveu que no estan crus sinó ben cuits.
- Passat aquest temps, traieu-los i deixeu-los refredar.
- Quan ja estiguin freds o potser fins i tot tebis, peleu-los.
- Deixeu-los dins o a sobre d’un colador fi, amb un recipient a sota, perquè hi vagi caient l’aigua. L’objectiu és que l’escalivada quedi ben seca. Per a això seria necessari un mínim de vuit hores, de manera que seria ideal fer aquest pas un vespre per tenir-los preparats l’endemà.
- Un cop els pebrots i les albergínies són secs, amaniu-los amb un raig generós d’oli d’oliva extra verge. Saleu-los.
- A l’hora d’emplatar-los, col·loqueu-los, tallats a tires, fent cercles concèntrics. Enmig poseu-hi la burrata de búfala, i al voltant de la burrata les anxoves.
- Amaniu tot el plat i col·loqueu-hi un anet, tallat a trossets. I ja estarà.
Consell de reaprofitament
Si en sobra, deseu-la a la nevera i l’endemà reaprofiteu-la, freda, com a guarnició de plats com cuixes de pollastres o botifarres. També la podeu fer servir per preparar torrades juntament amb formatge de cabra. I fins i tot podeu preparar una recepta oriental, anomenada babaganuix, que consisteix en moldre l’albergínia escalivada juntament amb tahina, mig gra d’all, oli d’oliva extra verge, sal i pebre. Tritureu-ho ben fi i serviu-ho amb bastonets de pa i de verdura.
Bon profit!