El plat del dia
Ara Estiu25/07/2021
Empedrat de mongeta blanca amb salsa romesco, amb Teresa Carles
La xef del grup Teresa Carles recomana una recepta per no oblidar la ingesta de llegums a l'estiu
La cuinera Teresa Carles, del grup Teresa Carles, explica com preparar a casa una recepta que ella enllaça amb els estius de quan era petita, i que passava a Algerri (Noguera). "A casa dels pares, i després com a mare, sempre prioritzàvem menjar llegums, i amb l'empedrat era una bona manera de menjar-los freds".
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 800 g de mongetes blanques bullides
- 2 tomàquets madurs
- 1 cogombre
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Ceba tendra
- 2 ous durs
- Olives negres
- 8 cullerades grans de salsa romesco
- Sal i pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Per a la salsa romesco
- ½ pebrot vermell cuit i pelat
- 1 tomàquet madur petit
- ½ cabeça d'alls
- 1 nyora (prèviament remullada)
- 50 g d'ametlles i avellanes torrades
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 culleradeta de pebre vermell
- ½ litre d'oli d'oliva verge extra
- 1 llesca de pa integral torrat
- Sal
- Unes gotes de salsa Tabasco
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Per muntar el plat, trossegeu els tomàquets -prèviament pelats-, els cogombres, el pebrot vermell i el pebrot verd. Talleu-ho tot a daus. Amaniu-ho amb oli d'oliva, sal i pebre negre.
- Barregeu-hi les mongetes blanques amb la salsa romesco que tindreu feta (vegeu-ne a baix l'elaboració).
- Bulliu els ous durs. Mentrestant, talleu les olives.
- Si teniu un cercle metàl·lic, feu-lo servir. A la capa inferior, poseu-hi les mongetes. A sobre, les verdures trossejades, l'ou dur i les olives.
Cargando
No hay anuncios
Per fer la salsa romesco
- Escaliveu el pebrot, el tomàquet i els alls al forn. Un cop cuits, deixeu-los refredar i tot seguit peleu-los.
- Renteu-los i poseu-los dins d'un pot juntament amb la nyora, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, el vinagre, el pebre vermell, sal i la salsa Tabasco.
- Tritureu-ho amb la batedora elèctrica mentre hi aneu afegint l'oli d'oliva verge extra.
Cargando
No hay anuncios