Déntol marinat amb fonoll fresc

El cuiner Felip Llufriu, de Mon Restaurant, a Ciutadella, explica com preparar aquest entrant amb peix

2 min
Déntol marinat amb fonoll, tàperes i envinagrats

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de déntol (o corball o pagre)
  • Fonoll fresc
  • Ginebró
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Cogombre o cogombrets envinagrats

Per marinar-lo

  • 500 g de sal
  • 500 g de sucre

Elaboració

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el peix triat (déntol, corball o pagre) en dos lloms i que els deixin nets d’espines.
  2. A casa, talleu els dos filets, grans, en quatre parts i congeleu-los un mínim de vint-i-quatre hores. Passat aquest temps, descongeleu-los a la nevera.
  3. Quan estiguin descongelats, disposeu els quatre talls de peix en una safata que sigui una mica fonda.
  4. Cobriu-los de fonoll fresc, tallat molt finet. Tireu-hi per sobre també uns grans de pebre negre i ginebró.
  5. Feu la barreja de sal i sucre, a parts iguals, i poseu-la per sobre dels quatre talls de peix, que hi quedin coberts.
  6. Deseu-ho a la nevera un mínim de dotze hores, perquè marini bé. Com més temps l’hi deixeu més s’assecaran els lloms de peix.
  7. Passades les hores, passeu el peix per aigua. Netegeu-lo bé.
  8. Tot seguit, amb un bon ganivet, feu-hi talls verticals, a l’estil sashimi.
  9. Col·loqueu-los en un plat i amaniu-los amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, tàperes i fonoll fresc.
  10. Com a guarniment opcional, hi podeu posar cogombre envinagrat (talleu-lo en daus i poseu-los en un pot de vidre amb vinagre durant un mínim de quatre hores) o bé algun altre ingredient envinagrat, com cogombrets, que contrastarà amb el sabor del peix marinat.
El cuiner Felip Llufriu, de Mon Restaurant, de Ciutadella de Menorca

Consell d’aprofitament

Si us en sobra, podeu desar el plat a la nevera un o dos dies. Si ho feu dins d’una carmanyola tapada al buit, millor. Si no, també va bé a la nevera.

La recepta està pensada com a entrant. Podeu menjar-vos-la amb un pa de llavors o unes torrades amb mostassa.

stats