L'estiu al plat
Ara Estiu20/08/2022
Déntol marinat amb fonoll fresc
El cuiner Felip Llufriu, de Mon Restaurant, a Ciutadella, explica com preparar aquest entrant amb peix
Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de déntol (o corball o pagre)
- Fonoll fresc
- Ginebró
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
- Cogombre o cogombrets envinagrats
Cargando
No hay anuncios
Per marinar-lo
- 500 g de sal
- 500 g de sucre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Demaneu a la peixateria que us netegin el peix triat (déntol, corball o pagre) en dos lloms i que els deixin nets d’espines.
- A casa, talleu els dos filets, grans, en quatre parts i congeleu-los un mínim de vint-i-quatre hores. Passat aquest temps, descongeleu-los a la nevera.
- Quan estiguin descongelats, disposeu els quatre talls de peix en una safata que sigui una mica fonda.
- Cobriu-los de fonoll fresc, tallat molt finet. Tireu-hi per sobre també uns grans de pebre negre i ginebró.
- Feu la barreja de sal i sucre, a parts iguals, i poseu-la per sobre dels quatre talls de peix, que hi quedin coberts.
- Deseu-ho a la nevera un mínim de dotze hores, perquè marini bé. Com més temps l’hi deixeu més s’assecaran els lloms de peix.
- Passades les hores, passeu el peix per aigua. Netegeu-lo bé.
- Tot seguit, amb un bon ganivet, feu-hi talls verticals, a l’estil sashimi.
- Col·loqueu-los en un plat i amaniu-los amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, tàperes i fonoll fresc.
- Com a guarniment opcional, hi podeu posar cogombre envinagrat (talleu-lo en daus i poseu-los en un pot de vidre amb vinagre durant un mínim de quatre hores) o bé algun altre ingredient envinagrat, com cogombrets, que contrastarà amb el sabor del peix marinat.
Cargando
No hay anuncios
Consell d’aprofitament
Si us en sobra, podeu desar el plat a la nevera un o dos dies. Si ho feu dins d’una carmanyola tapada al buit, millor. Si no, també va bé a la nevera.
Cargando
No hay anuncios
La recepta està pensada com a entrant. Podeu menjar-vos-la amb un pa de llavors o unes torrades amb mostassa.