L'estiu al plat

Déntol marinat amb fonoll fresc

El cuiner Felip Llufriu, de Mon Restaurant, a Ciutadella, explica com preparar aquest entrant amb peix

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de déntol (o corball o pagre)
  • Fonoll fresc
  • Ginebró
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Cogombre o cogombrets envinagrats
Cargando
No hay anuncios

Per marinar-lo

  • 500 g de sal
  • 500 g de sucre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el peix triat (déntol, corball o pagre) en dos lloms i que els deixin nets d’espines.
  2. A casa, talleu els dos filets, grans, en quatre parts i congeleu-los un mínim de vint-i-quatre hores. Passat aquest temps, descongeleu-los a la nevera.
  3. Quan estiguin descongelats, disposeu els quatre talls de peix en una safata que sigui una mica fonda.
  4. Cobriu-los de fonoll fresc, tallat molt finet. Tireu-hi per sobre també uns grans de pebre negre i ginebró.
  5. Feu la barreja de sal i sucre, a parts iguals, i poseu-la per sobre dels quatre talls de peix, que hi quedin coberts.
  6. Deseu-ho a la nevera un mínim de dotze hores, perquè marini bé. Com més temps l’hi deixeu més s’assecaran els lloms de peix.
  7. Passades les hores, passeu el peix per aigua. Netegeu-lo bé.
  8. Tot seguit, amb un bon ganivet, feu-hi talls verticals, a l’estil sashimi.
  9. Col·loqueu-los en un plat i amaniu-los amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, tàperes i fonoll fresc.
  10. Com a guarniment opcional, hi podeu posar cogombre envinagrat (talleu-lo en daus i poseu-los en un pot de vidre amb vinagre durant un mínim de quatre hores) o bé algun altre ingredient envinagrat, com cogombrets, que contrastarà amb el sabor del peix marinat.
Cargando
No hay anuncios

Consell d’aprofitament

Si us en sobra, podeu desar el plat a la nevera un o dos dies. Si ho feu dins d’una carmanyola tapada al buit, millor. Si no, també va bé a la nevera.

Cargando
No hay anuncios

La recepta està pensada com a entrant. Podeu menjar-vos-la amb un pa de llavors o unes torrades amb mostassa.